Turul Frantei 2015. Greipel castiga pe linia frontului

08 Iul 2015
Turul Frantei 2015. Greipel castiga pe linia frontului
Multe schimbari de directie si un vant imprevizibil au fost puse in calea caravanei in etapa a 5-a, desfasurata de la Arras la Amiens, pe o distanta de 189,5 kilometri. S-a pedalat prin zone cu o puternica conotatie istorica. Aici s-au dat lupte grele in primul razboi mondial, iar unii dintre rutieri chiar au adus un omagiu celor care au cazut pe front in urma cu aproape 100 de ani. 

Vantul si ploaia le-au dat de furca rutierilor, insa plutonul a pedalat calm in asteptarea sosirii la Amiens. Andre Greipel, lider in clasamentul sprinterilor, a fost cel care a triumfat in orasul in care Jules Verne si-a petrecut ultimii ani din viata. La sprintul clasic din finalul traseului i-a invins pe Sagan si Cavendish, motiv pentru care neamtul are tot dreptul sa se gandeasca de acum inainte sa ramana imbracat in tricoul verde pana la Paris. Greipel este la a doua victorie de etapa in actuala editiei a Marii Bucle. “Am castigat doua etape, este frumoasa situatia in care ma aflu si nu vad de ce sa nu ma gandesc sa pastrez tricoul verde pana la finalul Turului Frantei”, a spus eroul zilei. El este la cea de-a opta victorie din cariera sa in cea mai puternica intrecere ciclistica din lume, egalandu-l astfel pe Marcel Kittel, rutier care nu participa la editia din acest an a Turului Frantei.

Clasamentul general a ramas neschimbat. Tony Martin si-a pastrat tricoul galben si are toate sansele sa nu-si schimbe tinuta pana la intrarea in Pirinei. Intre favoriti nu a intervenit nici o schimbare. Froome, Contador, Nibali si Quintana raman cu aceleasi sanse la castigarea Turului Frantei.

Etapa a 5-a a avut parte si de momente dramatice, provocate de cazaturile in grup care au avut loc pe traseu. Francezul Nacer Bouhanni a abandonat dupa numai 16 kilometri de la plecarea din Arras. Sprinterul echipei Cofidis a fost evacuat cu ambulanța. Mai mulți rutieri au căzut în același loc, dar singurul care nu s-a putut ridica a fost campionul Franței. Acest abandon duce la 8 numărul cicliștilor care au renunțat de la startul Marii Bucle, care a avut loc sâmbătă la Utrecht.

Maine se va pedala intre Abbeville si Le Havre. Orasul de plecare este situat in apropiere de Golful Somme, acolo unde se afla Parcul Natural Golful Somme. Turul Frantei a mai fost aici in 2012, intr-o etapa incheiata la Rouen si castigata de Andre Greipel. Se va pleca de pe malul marii si se va ajunge tot pe malul marii, in portul Le Havre. In acest oras exista Athletic Club Havre, care este cel mai vechi club de fotbal din Franta. Traseul masoara 191,5 kilometri, contina trei catarari usoare si un sprint intermediar.
 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră