Sepp Blatter acuză Franţa şi Germania de intervenţii POLITICE pentru Mondialele din Rusia şi Qatar

05 Iul 2015
Sepp Blatter acuză Franţa şi Germania de intervenţii POLITICE pentru Mondialele din Rusia şi Qatar
Joseph Blatter, preşedintele FIFA, forul suprem al fotbalului mondial, profund zguduit de scandalul de corupţie, nu are de gând să tacă. Într-un interviu pentru publicaţia germană Welt am Sonntag, Blatter revine asupra chestiunii atribuirii Rusiei şi Qatarului respectiv a Mondialelor din 2018 şi 2022, pomenind despre intervenţii politice în aceste dosare.

Potrivit lui Blatter, preşedinţii Franţei de atunci, Nicolas Sarkozy, şi Germaniei, Christian Wulff, ar fi avut „intervenţii de ordin politic înainte ca decizia să fie luată în favoarea Rusiei şi a Qatarului”.

 „Ambii au încercat să influenţeze reprezentanţii ţărilor lor la FIFA. De aceea am ajuns să avem o Cupă Mondială în Qatar. Ei au luptat pentru ca acest lucru să fie posibil, iar acum trebuie să-şi asume responsabilitatea”, spune Blatter.

Totodată, el a explicat că nu este dispus să efectueze călătorii riscante, atât timp cât nu este totul clarificat în legătură cu FIFA şi cu el.

Instanţa internaţională a fotbalului este zdruncinată de mai multe săptămâni după arestarea la finele lui mai a şapte foşti şi actuali lideri ai FIFA, acuzaţi de corupţie, escrocherie şi spălare de bani, la cererea justiţiei americane. Blatter însuşi, foarte contestat, a anunţat la începutul lui iunie, imediat după realegerea sa în fruntea FIFA, că-şi repune în joc mandatul.

În acest context Blatter a renunţat la deplasarea în Canada, pentru Mondialul de fotbal feminin, care se încheie duminică, scrie 20minutes.fr.

El a declarat însă pentru Welt am Sonntag că se va duce în Rusia la sfârşitul lui iulie pentru tragerea la sorţi a grupelor de calificare pentru Mondialul din 2018.

Alte stiri din Sport

Ultima oră