Floyd Mayweather şi-a anunţat ultimul adversar al carierei. Cu cine va boxa americanul de 38 de ani

21 Iul 2015
Floyd Mayweather şi-a anunţat ultimul adversar al carierei. Cu cine va boxa americanul de 38 de ani
Floyd Mayweather se întoarce în ring pe 12 septembrie, în ultimul meci al carierei. După ce l-a învins în luna mai pe Manny Pacquiao, în „meciul secolului”, americanul de 38 de ani îşi va încheia cariera în faţa unui fost dublu campion mondial. Andre Berto este alesul lui Mayweather pentru cel de-al 49-lea meci din carieră, care va avea loc tot la Las Vegas, la MGM Grand.

Mayweather, care a încasat 220 de milioane de dolari după meciul cu Pacquiao, va avea o bursă mult mai mică în confruntarea cu Andre Berto, care va avea loc tot la categoria semimijlocie.
 
În vârstă de 31 de ani, Berto e un american de origine haitiană, care a deţinut două centuri mondiale, WBC şi IBF, ambele la categoria semimijlocie şi are o poveste de viaţă dramatică. El s-a apucat de box după ce a fost bătut, în copilărie, de tatăl său, fost practicant de arte marţiale mixte, potrivit Digi Sport. În ianuarie 2010, Andre Berto a trebuit să-şi anuleze meciul cu Shane Mosley, pentru unificarea centurilor mondiale, după ce şi-a pierdut 8 membri ai familiei în cutremurul devastator din Haiti. În 2012, a fost depistat pozitiv la un test antidoping, însă şi-a recăpătat licenţa de pugilist profesionist, după ce s-a demonstrat că suferise o intoxicaţie cu o substanţă interzisă.
 
Andre Berto are 30 de victorii la profesionişti, dintre care 23 obţinute înainte de limită şi 3 înfrângeri.
 
Meciul cu Berto va ultimul din cei 19 ani ai unei cariere impresionante, în care Floyd Mayweather a fost campion mondial la 5 categorii de greutate. (V.M.)

Alte stiri din Sport

Ultima oră