FIFA rămâne fără sponsori în urma scandalului de corupţie

28 Mai 2015
FIFA rămâne fără sponsori în urma scandalului de corupţie
Fotbalul mondial este zguduit din temelii dupa scandalul de coruptie in urma caruia cateva persoane, printre care si doi vicepresedinti, au fost duse in arest, fiind acuzati ca n-au procedat in cel mai corect mod cu putinta atunci cand s-au desemnat gazdele “mondialelor” din 2018 si 2022. Vladimir Putin a intervenit si a spus ca nu asistam decat la o incercare a Statelor Unite de a muta Cupa Mondiala din Rusia.

Efectele sunt de-a dreptul devastatoare. Sponsori puternici precum Nike, Adidas, Hyundai – Kia Motors, Coca Cola, Visa si Mc Donald's au anuntat ca iau in calcul incetarea colaborarii cu FIFA. Nu este pentru prima oara cand se vorbeste despre coruptie la cel mai inalt nivel al fotbalului mondial. Deocamdata, Sepp Blatter, care isi doreste inca un mandat la FIFA, nu se numara printre cei acuzati de coruptie, dar subalternii sai sustin ca acesta stia de toate mecanismele prin care o tara sau alta ajungea sa gazduiasca “mondialul”.

Este foarte putin probabil ca Rusia, in 2018, si Qatar, in 2022, sa nu mai gazduiasca turneele finale ale Cupei Mondiale. Practic, “mondialul” lui Putin este imposibil de mutat in alta tara pentru ca nici o tara din lume nu are infrastructura in acest moment pentru un asemenea eveniment. Totusi, FIFA nu exclude posibilitatea de a muta turneul final in Germania, dupa ce Anglia a ridicat mana, recunoscand ca nu este pregatita pentru un asemenea eveniment.

Maine sunt programate alegerile la FIFA. Se vor lupta Sepp Blatter si Printul Ali Bin Al-Hussein. Ambele tabere evita acum sa mai faca lobby. La nivelul conducatorilor de federatii din Europa exista o tendinta a scapa de Blatter, insa asiaticii nu sunt de aceeasi parere. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră