Federer îl invinge Nadal şi câştigă Australian Open (VIDEO)

29 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Federer îl invinge Nadal şi câştigă Australian Open (VIDEO)

Elveţianul Roger Federer l-a învins duminică, la Melbourne, pe spaniolul Rafael Nadal şi a câştigat turneul  Australian Open. Este al 18-lea turneu de mare şlem şi al cincilea turneu de la Melbourne câştigat de Federer în cariera sa.

Roger Federer a câştigat finala în cinci seturi, cu 6-4 3-6 6-1 3-6 6-3, după un meci de 3 ore şi 38 minute, disputat pe Rod Laver Arena. 

Una dintre cele mai vechi și mai urmărite rivalități din ultimul deceniu al tenisului masculin, punctată de 35 de meciuri în palmaresul direct, finala Federer-Nadal a meritat și de data aceasta interesul imens al iubitorilor acestui sport, care au putut urmări un nou regal de tenis, desfășurat într-o tensiune excepțională, relatează agerpres.ro.

Pe Arena centrală a complexului australian, "Rod Laver", chiar marele campion australian, care a dat numele imensei incinte, a înmânat trofeul de învingător lui Federer, al 18-lea de Mare Șlem a acestui jucător, considerat de majoritatea specialiștilor, dar mai ales a iubitorilor sportului, cel mai mare tenisman din toate timpurile. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră