Cinci barbati vor sa parcurga peste 10.000 de kilometri prin Africa cu bicicleta

14 Oct 2015
Cinci barbati vor sa parcurga peste 10.000 de kilometri prin Africa cu bicicleta
O echipa formata din cinci barbati si-a propus sa intre in Cartea Recordurilor. Cei cinci biciclisti vor putea sa-si duca la indeplinire obiectivul daca vor parcurge 10.600 de kilometric, din Egipt, pana in Africa de Sud. Misiunea lor a inceput la 9 octombrie, iar pana la Cap Town, cei cinci vor trece pe la Piramide, Sfinx, Nil, Marea Rosie sau pe la Muntele Kilimanjaro. Traseul a mai fost parcurs pana acum, insa de data aceasta se incearca doborarea unui record in ceea ce priveste durata “expeditiei”. Actualul record este de 41 de zile, 10 ore si 22 de minute si apartine britanicului Mark Beaumont. Cei care vor sa doboare aceasta performanta si-au propus sa ajunga la Cape Town in mai putin de 34 de zile de la plecarea din Cairo. Si-au facut si un plan. Trebuie sa parcurga zilnic intre 300 si 350 de kilometri.

Calatoria de acum se numeste CaroCapRace si este condusa de un alt britanic, Nicholas Bourne, cel care a mai parcurs traseul in urma cu 12 ani, stabilind un record al acelor vremuri si reusind sa adune 300.000 de dolari pentru copiii defavorizati. De data aceasta, scopul este acela de a face rost de bani pentru achizitionarea a 1.100 biciclete necesare sprijinirii mai multe cauze umanitare. Cele mai importante sunt legate de World Bicycle Relief si Safari Simbaz, aceasta din urma fiind o inițiativă ce incearca sa descopere si sa dezvolte talentul copiilor defavorizați din comunitățile dezavantajate din Kenya.

Pe langa Nicholas Bourne, din echipa mai fac parte Mark Blewett, din Africa de Sud, David Kinjah, din Kenya, David Martin, din Zmbabwe, si Adham Mahmoud, din Egipt. Alaturi de ei se afla David Kinjah, mentorul lui Chris Froome si primul partener de antrenament al rutierului care a castigat in acest an Turul Frantei.

Cei sase biciclisti vor traversa continentul african de la nord la sud folosind biciclete SwiftCarbon, care nu cantaresc mai mult de 8 kilograme fiecare. Mark Beaumont, seful de la SwiftCarbon, este de parere ca bicicletele pe care le vor folosi sunt identice cu cele folosite in cursa Paris – Roubaix, acolo unde se merge foarte mult pe piatra cubica. Practic, misiunea lor nu reprezinta altceva decat o “clasica” de 34 de zile. Pentru o creste confortul, ghidonul a fost “impachetat” cu gel, peste care s-a adaugat un strat dublu de “ghidolina”. Saua este una din carbon si are rolul de a reduce vibratiile. “Suntem suficienti de increzatori in bicicletele noastre. Este un test de fiabilitate pentru Swift Carbon. Daca vom trece cu bine, daca vom termina cursa in timp util, inseamna ca aceste biciclete pot supravietui in orice conditii”, este de parere Beaumont.

Pe parcursul celor 34 de zile de pedalat de la Cairo pana la Cap Town, fiecare biciclist va consuma intre 15 si 20 de litri de lichide in fiecare zi si va arde aproximativ 10.000 de calori zilnic. “Cazarea” va fi asigurata numai pe marginea traseului, in vreme ce o echipa de tehnicieni se va ocupa de hrana si bauturile energizante, precum si de probleme mecanice. Sud-africanul Mark Blewett se asteapta ca pana la destinatie sa folosasca 25 de lanturi si aproximativ 60 de anvelope.

Alte stiri din Sport

Ultima oră