După 45 de ani, Adidas pune capăt contractului cu Federaţia Română de Fotbal. Vezi cine e noul sponsor al echipei naţionale

29 Mai 2015
După 45 de ani, Adidas pune capăt contractului cu Federaţia Română de Fotbal. Vezi cine e noul sponsor al echipei naţionale
Adidas a decis să pună capăt contractului cu echipa naţională de fotbal a României, anunţă sponsorul citat de portsbusinessdaily.com, locul companiei germane de echipamente sportive fiind luat de firma spaniolă Joma, cu care Federaţia Română de Fotbal a încheiat deja un contract.

Contractul cu Adidas se va încheia în această vară, după 45 de ani de colaborare cu FRF. Conform soccerex.com, în ultimul an de contract cu Adidas, FRF a primit sponsorizări de 320.000 de dolari şi 8% din vînzările de echipamente complete în magazine, plus alt echipamente în valoare de 500.000 de dolari.

Firma Adidas va fi înlocuită de spaniolii de la Joma, cu care FRF a încheiat un contract pe 4 ani. Conform contractului, FRF va primi echipament în valoare de 720.000 pe an, plus fonduri de sponsorizare de 480.000 de euro. Contractul include şi bonusuri de performanţă de peste 600.000 de euro în cei patru ani de sponsorizare.

Cu ocazia meciului România-Irlanda de Nord din 13 iunie, echipa naţională va apărea într-un echipament complet, ediţie specială, marcând astfel a 50-a aniversare a Joma. Firma spaniolă sponsorizează mai multe echipe naţionale printre care Honduras, Nicaragua şi Trinidad-Tobago.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră