De ce pierde Halep? Explicația unui doctor în psihologie: Simona nu joacă tenis de plăcere!

02 Oct 2015
De ce pierde Halep? Explicația unui doctor în psihologie: Simona nu joacă tenis de plăcere!
Simona Halep a avut în acest an un parcurs destul de sinuos în circuitul tenisului mondial de mare performanță, prin muncă asiduă a adunat puncte din victorii, dar a și risipit, atunci când puțini se așteptau, în înfrângerile suferite în fața unor adversare mai puțin cotate, aproape necunoscute.

Care să fie explicația acestei evoluții?
Peti Coman, doctor în psihologie, primul psihoterapeut care a consiliat timp de 11 ani fotbaliștii din prima ligă, crede că a identificat motivul acestor înfrângeri surprinzătoare.

Peti Coman și-a expus punctul de vedere într-un interviu acordat bitpress.ro.

"În opinia mea, Simona Halep nu a ajuns să joace de plăcere, ci pentru recompensa financiară. Există o anumită atitudine, o anumită faţă pe care o au oamenii atunci când fac lucruri de plăcere. Simona Halep nu o are. Cred că nu a găsit un psiholog care să lucreze cu ea pe partea de autocunoaştere şi dezvoltare personală", crede psihologul.

"Dacă aş sta de vorbă cu ea, aş descoperi, în principiu, ce se întâmplă cu ea. La tenis, ca şi la fotbal, merg pe mai multe planuri, inclusiv pe exerciţii de concentrare, care ajung la un moment dat să ajute sportivul să nu vadă nimic, decât să se concentreze pe ce are de făcut. Americanii numesc asta intrarea pe tunel: adică a fi în contact cu prezentul şi realitatea cât mai puternic", este soluția pe care o propune Peti Roman pentru ieșirea din criză.

"Normal că mi-aş dori să o consiliez. Eu sunt autentică... Şi asta se dezvoltă. Uite, dacă vrei să ştii, Simona Halep nu este autentică, aici are ea nevoie să lucreze", a conchis Peti Coman.

Alte stiri din Sport

Ultima oră