„Dacă nu pot să merg, nu pot să merg”: Djokovic s-a resemnat cu ideea de a lipsi de la turneele din Statele Unite din cauza lipsei vaccinului

05 Ian 2023
„Dacă nu pot să merg, nu pot să merg”: Djokovic s-a resemnat cu ideea de a lipsi de la turneele din Statele Unite din cauza lipsei vaccinului

Sârbul, încă nevaccinat contra Covid-19, ar putea, ca în 2022, să fie forțat să renunțe la turneul american de primăvară cu Indian Wells și Miami, scrie Le Figaro

Novak Djokovic a spus joi ca s-a resemnat cu privire la faptul că ar putea rata mai multe turnee din Statele Unite în acest sezon din cauza refuzului său de a se vaccina contra coronavirusului.

Fostul nr. 1 mondial este de așteptat să rateze turneele prestigioase de la Indian Wells și Miami, după ce autoritățile americane au plănuit să prelungească în timp obligația vizitatorilor internaționali de a fi vaccinați împotriva Covid-19.

„ Am văzut, dar nu cred că este încă oficial, așa că atunci când va fi oficial putem vorbi despre asta”, a declarat sârbul, câștigător de 21 de ori de Grand Slam, la Adelaide unde s-a calificat joi în sferturile de finală ale acestui turneu de pregătire pentru Australian Open (16-29 ian).

Știți poziția mea, așa că asta este”, a răspuns el când reporterii, la o conferință de presă, s-au referit la această declarație recentă a Administrației de Securitate a Transporturilor din SUA (ASD).

Sper să pot juca, dar dacă nu pot să merg, nu pot să merg”, a adăugat jucătorul.

Se pare că TSA a decis să prelungească interdicția de a intra în Statele Unite ale Americii până în aprilie, Masters 1000 de la Indian Wells având loc între 6 și 19 martie și cel din Miami între 19 martie și 2 aprilie.

Anul trecut, Djokovic nu a putut participa la turneele americane, inclusiv la Indian Wells și Miami în primăvară și la US Open la sfârșitul lunii august, din cauza statutului său de vaccinare.

Din același motiv, a fost expulzat din Australia în ianuarie înainte de Australian Open.

Inițial, lui Djokovic i s-a interzis intrarea în Australia timp de trei ani după ce a pierdut o bătălie juridică, dar atunci când cerința ca vizitatorii să prezinte dovada vaccinărilor a fost ridicată și interdicția lui de intrare a fost anulată.

Vorbind despre evenimentele din Australia de anul trecut, Djokovic a spus: Nu poți uita acele evenimente. Este unul dintre acele lucruri care rămâne cu tine, rămâne în tine pentru tot restul vieții.

Este ceva ce nu am mai experimentat până acum și sper să nu se mai întâmple niciodată”, a spus „Nole”.

Cu 4.820 de puncte în clasamentul ATP, sârbul este pe locul 5 mondial. În cazul unei duble absențe, Djokovic ar renunța la cele 2.000 de puncte promise câștigătorului turneelor ​​de la Indian Wells și Miami.

Sportivul din Belgrad a câștigat titluri consecutive în 2011, 2014, 2015 și 2016.

Alte stiri din Sport

Ultima oră