Cristiano Ronaldo s-a transferat în Arabia Saudită. Primește 200 milioane de dolari pe an

31 Dec 2022
Cristiano Ronaldo s-a transferat în Arabia Saudită. Primește 200 milioane de dolari pe an

Renumitul fotbalist portughez Cristiano Ronaldo s-a alăturat clubului Al Nassr din Arabia Saudită, a anunțat vineri echipa pe rețelele de socializare.

Cristiano Ronaldo a pus pe hârtie un contract de 75 de milioane de dolari pe an cu Al Nassr FC, care joacă în clasamentul de top al Arabiei Saudite.

Rapoartele anterioare susțineau că Ronaldo ar fi plătit cu 207 milioane de dolari pe sezon. Noi rapoarte susțin că lui Ronaldo i se vor garanta 75 de milioane de dolari pe an pentru serviciile sale pe teren, cu potențialul de a ajunge la o sumă de aproape 200 de milioane de dolari prin acorduri comerciale cu clubul, conform cnbc.sports.com.

Clubul a postat pe Twitter o poză cu Ronaldo ținând în sus un tricou galben cu numărul 7 Al Nassr și a spus: „Istorie în devenire. Aceasta este o semnare care nu numai că va inspira clubul nostru să obțină un succes și mai mare, ci va inspira liga noastră, națiunea și generațiile viitoare, băieții și fetele să fie cea mai bună versiune a lor. Bun venit Cristiano la noua ta casă AlNassrFC.”, conform CNN.

Întrebat vineri, un reprezentant al lui Ronaldo nu a dezvăluit termenii acordului. CNN a contactat Al Nassr pentru comentarii.

Bărbatul de 37 de ani, care a fost agent liber și disponibil imediat din cauza despărțirii sale importante cu Manchester United luna trecută, nu a trebuit să aștepte deschiderea ferestrei de transfer din ianuarie pentru a pune pixul pe hârtie pe un nou contracta.

De la plecarea lui de la Manchester au circulat zvonuri că era aproape de a semna cu un club din Arabia Saudită – lucru pe care îl negase anterior.

Într-un interviu cu Piers Morgan pentru TalkTV lansat chiar înainte de începerea Cupei Mondiale, Ronaldo a explicat cum a simțit că United l-a trădat și că nu are niciun respect pentru managerul Erik ten Hag.

Plecarea lui Ronaldo de la United a adus a doua perioadă a jucătorului de 37 de ani la club la un sfârșit aspru și dezamăgitor, după ce a marcat doar o dată în 10 apariții în Premier League în acest sezon.

El a fost folosit în mare măsură ca înlocuitor de Ten Hag și în octombrie a refuzat să meargă pe teren împotriva lui Tottenham Hotspur, în schimb a mers pe tunel cu minutele meciului rămase.

Când s-a alăturat pentru prima dată la United în 2003, Ronaldo s-a transformat dintr-un extremist abil și abil într-unul dintre cei mai buni jucători din lume.

El a câștigat trei titluri în Premier League, FA Cup, două Cupe Ligii, Liga Campionilor și prima dintre cele cinci coroane ale sale Balon de Aur înainte de a se muta la Real Madrid în 2009.

Revenirea lui Ronaldo la United de la Juventus anul trecut a fost întâmpinată cu multă fanfară de suporterii clubului, dar a doua sa perioadă la Old Trafford nu a reușit să egaleze succesul primei sale, United sa încheiat sezonul trecut fără trofee.

În ciuda unei Cupe Mondiale dezamăgitoare din Qatar din 2022 cu Portugalia, Ronaldo a devenit primul om care a marcat în cinci Cupe Mondiale.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră