Clasament Forbes: Roger Federer, cel mai bogat sportiv din lume

30 Mai 2020 | scris de A.A.
Clasament Forbes: Roger Federer, cel mai bogat sportiv din lume

Tenismenul Roger Federer este cel mai bine plătit atlet din lume, conform revistei Forbes.

Federer, 38 de ani, a câștigat în ultimele 12 luni 106,3 miliare de dolari, devenind primul jucător de tenis care intră în clasamentul Forbes, precizează CNN.

Atleți din 10 sporturi și peste 21 de țări au intrat anul acesta în clasamentul celor mai bogați oameni din sport, dar printre aceștia se află doar două femei.

Federer câștigător a 20 titluri de mare grand șlam a semnat cele mai avantajoase contracte de publicitate. Peste 100 de milioane de dolari din căștigurile ultimului an au venit din alte surse în afara competițiilor sportive.

Din cauza problemelor financiare generate de pandemiei, celebrii jucători de fotbal Cristiano Ronaldo și Lionel Messi și-au pierdut o parte semnificativă din salariu și au fost surclasați de tenismen.

Roger Federer este preferatul sponsorilor, orice asociere a numelui său cu o companie, duce la creșterea veniturilor.

Ronaldo s-a clasat pe locul doi cu venituri de 105 milioane de dolari, iar rivalul său Mesii a căștigat în ultimele douăsprezece luni aproape 104 milioane de dolari.

Locurile patru și cinci din clasament au fost ocupate de celebrul Neymar cu 95,5 milioane de dolari, iar legenda NBA, LeBron James, a câștigat 88,2 milioane de dolari.

Singurele femei din topul Forbes sunt tenismenele Naomi Osaka ce se situează pe locul 29 cu venituri de 37,4 milioane de dolari și Serena Williams pe locul 33.

Clasamentul Forbes include venituri din premii, salarii, dar și contracte de sponsorizare din 1 iunie 2019 până în prezent. Topul 100 alcătuit a avut venituri de peste 3,6 miliarde de dolari înregistrând o descreștere cu 9% față de 2018.

Alte stiri din Sport

Ultima oră