Ciclism: Marele favorit al Turului Italiei a abandonat după un test pozitiv pentru Covid-19

15 Mai 2023
Ciclism: Marele favorit al Turului Italiei a abandonat după un test pozitiv pentru Covid-19

Belgianul Remco Evenepoel, mare favorit al Turului Italiei, a părăsit cursa duminică seara după un test pozitiv pentru Covid-19, a anunțat echipa sa Soudal-Quick Step. „Îmi pare foarte rău că trebuie să părăsesc cursa”, s-a scuzat alergătorul într-un comunicat, scrie Europe1.

Stupoare pe Giro: belgianul Remco Evenepoel , mare favorit al Turului Italiei, a părăsit cursa duminică seara după un test pozitiv pentru Covid-19, a anunțat echipa sa Soudal-Quick Step. "Îmi pare foarte rău că trebuie să părăsesc cursa. Ca parte a protocolului de echipă, am efectuat un test de rutină care, din păcate, a revenit pozitiv", a declarat campionul mondial într-un comunicat. , care tocmai primise tricoul roz de lider după ce a câștigat etapa a 9-a.

"Experiența mea aici a fost cu adevărat specială și așteptam cu nerăbdare ultimele două săptămâni. Mulțumesc conducerii și cicliștilor care au făcut atâtea sacrificii pentru a se pregăti pentru acest Giro. Îi voi încuraja în cele două săptămâni rămase", a adăugat flamandul în vârstă de 23 de ani, care urmează să se întoarcă luni cu mașina în Belgia, potrivit echipei sale.

Mare favorit

Remco Evenepoel, care se retrasese deja în timpul participării sale anterioare la Giro din 2021, a fost marele favorit pentru această a 106-a ediție cu slovenul Primoz Roglic. Abandonul său forțat vine când tocmai câștigase a doua oară în Turul Italiei de la Cesena cu o secundă înaintea lui Geraint Thomas și cu două față de celălalt britanic al echipei Ineos, Tao Geoghegan Hart.

În clasamentul general, el a fost cu 45 de secunde în fața lui Thomas și cu 47 în fața lui Roglic, înainte de ziua de odihnă de luni. Avusese un început grozav de Giro, câștigând proba inaugurală cu cronometru, înainte de a cădea de două ori miercuri în timpul etapei a cincea și a fost ușor lăsat în urmă de Roglic sâmbătă.

Dar nu a existat niciun indiciu că belgianul ar fi fost afectat de coronavirus.

Este al cincilea pilot care părăsește această a 106-a ediție a Giroi din cauza unui test pozitiv la Covid-19, după francezul Clément Russo (Arkéa-Samsic) și italienii Nicola Conci (Alpecin), Giovanni Aleotti (Bora) și Filippo Ganna (Ineos).

Alte stiri din Sport

Ultima oră