Turul Frantei 2015: Chris Froome a “ucis” Marea Bucla

14 Iul 2015
Turul Frantei 2015: Chris Froome a “ucis” Marea Bucla
Turul Frantei s-a pornit din nou la drum astazi. Rutierii au avut de parcurs un traseu de 167 kilometri, de la Tarbes pana la La Pierre-Saint-Martin. A fost prima etapa de munte din editia de anul acesta a Marii Bucle. Ultima bucata a traseului a cuprins o catarare cu grad maxim de dificultate, pe La Pierre-Saint-Martin.

In Turul Frantei s-a format in traditie. Ultimii doi castigatori de etapa la 14 iulie – Ziua Nationala a Frantei – au fost si cei care au imbracat tricoul galben dupa finalul de la Paris. A fost cazul lui Chris Froome, in 2013. Istoria s-a repetat anul trecut, atunci cand Nibali s-a impus tot de 14 iulie. Mai mult ca sigur, traditia va continua si in 2015. Froome – Vroome a dat lovitura pe ultima catarare a zilei si a trecut primul linia de sosire. Rivalii sai din clasamentul general au ramas mult in urma sa, astfel ca purtatorul tricoului galben si-a marit avantajul si pare greu de crezut ca altceva decat o accidentare sau un scandal de dopaj il mai poate impiedica sa castige editia din acest an a Marii Bucle.

Britanicul de la Sky a obtinut o victorie categorica. Mai mult decat atat, al doilea a trecut linia de sosire Richie Porte, coechipierul lui Froome. Contador, Quintana sau Nibali nu mai pot spera la nimic de acum inainte. Au avut o replica palida si sunt acum mult in spatele tricolului galben. Timpii pe care ii au de recuperat sunt uriasi. Quitana are 3 minute intarziere, Contador este la patru minute in spatele lui Froome, in vreme ce Nibali, castigatorul de anul trecut, a pierdut pana acum aproape sapte minute. “A fost o cursa foarte buna pentru noi. Sunt in al noualea cer pentru ca am obtinut aceasta victorie si modul in care am obtinut-o”, a spus liderul clasamentului general la finalul zilei.

Maine va avea loc etapa a 11-a, cea mai dificila din Pirinei. Se va pedala intre Pau si Cauterets – Vallee Saint-Savin. Rutierii vor ajunge inclusiv pe Col du Tourmalet, acolo unde vor avea parte de o catarare spectaculoasa, una dintre cele mai frumoase ce pot fi intalnite in Marea Bucla. 

 Clasament general 
1Christopher Froome (GBr) Team Sky35:56:09 
2Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team0:02:52 
3Nairo Quintana (Col) Movistar Team0:03:09 
4Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team0:04:01 
5Geraint Thomas (GBr) Team Sky0:04:03 
6Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo0:04:04 
7Tony Gallopin (Fra) Lotto Soudal0:04:33 
8Robert Gesink (Ned) Team LottoNL-Jumbo0:04:35 
9Warren Barguil (Fra) Team Giant-Alpecin0:06:12 
10Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team0:06:57

Alte stiri din Sport

Ultima oră