Ca sa nu se supere Messi si Suarez, Barcelona i-a dat lui Neymar un salariu de (doar) 12 milioane de euro

15 Iun 2015
Ca sa nu se supere Messi si Suarez, Barcelona i-a dat lui Neymar un salariu de (doar) 12 milioane de euro
Dupa Copa America, Neymar ,starul nationalei Braziliei dar si al Barcelonei, se va reintoarce special in Spania pentru a semna noul contract cu clubul catalan.Discutiile au inceput din februarie anul acesta si jucatorul brazilian a fost reprezentat de tatal sau.Practic, contractul a fost definitivat din martie iar ultimele detalii au fost stabilite in aceste zile.

Messi, un bun intangibil. Astfel, de la 1 iulie salariul lui Neymar creste la 12 milioane de euro pe an. O crestere evidenta daca ne gandim ca pana acum jucatorul brazilian avea doar un modest venit de 8,8 milioane de euro pe an.Si pentru ca a fost baiat bun si si-a facut bine temele pe terenul de joc a obtinut o crestere de peste 3 milioane de euro(fara TVA).Mai mult, contractul a fost prelungit pana in 2020 iar clauza de reziliere a urcat la 250 de milioane de euro, exact ca si in cazul lui Messi. Interesant este ca la inceputul negocierilor, clubul i-a anuntat pe reprezentantii lui Neymar ca Messi este un bun intangibil al clubului iar conditiile contractului nu trebuie sa afecteze pozitia starului argentinian care,prin valoarea sa, are dreptul de a fi tratat diferentiat, inclusiv din punctul de vedere al salariului. Intr-un fel, clubul a vrut sa evite situatia in care ,printr-un salariu exagerat dat lui Neymar ,s-ar fi putut trezi cu pretentii finaciare sporite din partea argentinianului. Asa ca salariul lui Neymar il egaleaza pe cel al lui Suarez ,in conditiile in care Messi castiga 20 de milioane de euro pe an( si l-a marit acum doi ani cand avea doar 13 milioane de euro pe sezon).

De ce ia Suarez mai multi bani? Dar mai e un motiv pentru care s-a ajuns la aceasta cifra de 12 milioane. Celalat atacant al Barcelonei, Luis Suarez, are din momentul trasferului de la Liverpool un venit de 12 milioane dec euro pe an. Faptul ca uruguayanul castiga mai mult i-a facut pe reprezentantii lui Neymar sa le transmita celor de la club  ca sunt nemultumiti. Asa ca negocierile in cazul salariului au trebuit sa tina cont si de eventuala obiectie a lui Suarez. Cu 12 milioane de euro pe an, cei doi se pot declara,deocamdata, multumiti dar ceva-ceva tot va fi in inima lor cand vad citi bani ia argentinianul .
La Barcelona, alegerile pentru noua conducere vor avea loc in iulie dar anumite zvonuri care spuneau ca unele cluburi vor sa-i propuna contracte fabuloase lui Neymar i-au alertat pe catalani care vor repede semnatura brazilianului,chiar inainte de alegeri. De altfel, toti candidatii la functia de presedinte au si semnat un acord prin care se angajau sa respecte datele financiare ale intelegerii cu Neymar.

Neymar,viitorul Messi?Acest contract mai are o semnificatie pentru Barcelona, unul din putinele cluburi care gandeste in perspectiva. Cand Ronaldinho era in plina glorie, cei de la club au sesizat ca viata extra-sportiva a brazilianului il va scoatec rapid din circuitul marii performante. Intuitia le-a spus ca a miza pe Messi in urmatorii 10 ani ar fi o carte castigatoare. L-au determinat pe brazilian sa plece, au construit o echipa in jurul argentinianului avand grija sa nu-l blocheze in evolutie prin aducerea altei vedete care ar fi putut afecta spiritul echipei care-l recunostea pe acesta ca liderul intangibil. Si efectele s-au vazut, Barcelona a devenind una din marile echipe ale lumii. Aceiasi strategie se pregateste si in cazul lui Neymar care, peste 5 ani( Messi va avea atunci 33 de ani, iar Neymar 28) ar putea fi strategul Barcelonei-acum nu pare ca s-ar putea duce in aceasta directie, dar probabil ca sefii Barcelonei vad ceea ce publicul nu sesizeaza.
Asa ca brazilianul are cele mai bune perspective daca nu cumva il va apuca dorul de-o samba prin cluburile Barcelonei.Adica, sindromul Ronaldinho...
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră