Brexit-ul le interzice lui Messi şi Neymar să joace în Marea Britanie

28 Feb 2017 | scris de Radu Popescu
Brexit-ul le interzice lui Messi şi Neymar să joace în Marea Britanie

 

Brexit-ul poate crea probleme unor competiţii fotbalistice, a declarat Aleksander Ceferin,preşedintele UEFA,într-un interviu acordat publicaţiei americane New York Times.

Ceferin explică că  ieşirea Marii Britanii din UE anulează libera circulaţie a cetăţenilor europeni care,pentru a intra pe teritoriul britanic, au nevoie de vize. Care pot fi sau nu acordate. Şi a dat ca  exemplu cazul francezului Aurier de la PSG care nu a primit viză pentru meciul disputat de echipa sa la Londra cu Arsenal.

Atunci,autorităţile engleze şi-au motivat decizia prin faptul că Aurier era anchetat de poliţia franceză pentru un incident care a avut loc într-un club de noapte. De regulă, autorităţile britanice dau interdicţie celor care sunt anchetaţi în ţările de origine chiar dacă aceştia nu sunt condamnaţi.

Şi aici Ceferin dă un exemplu ipotetic dar destul de plastic. Anul acesta finala Ligii Campionilor se va disputa la Cardiff. În varianta în care Barcelona va juca finala Messi şi Neymar sunt în situaţia de a nu putea intra ]n Marea Britanie . Şi asta deoarece cei doi jucători ai Barcelonei sunt anchetaţi de fiscul spaniol.

Într-a astfel de ipoteză,destul de probabilă, este clar că echipele europene-Barcelona ,în acest exemplu-ar refuza să participe la astfel de meciuri cenzurate de autorităţile britanice.

În schimb,remarcă Ceferin, jucătorii englezi ,indiferent de problemele lor cu legea, ar beneficia de libera circulaţie în oricare dintre ţările UE.

Alte stiri din Sport

Ultima oră