Enrique: Messi a ajuns un fotbalist total

25 Ian 2017 | scris de Radu Popescu
Enrique: Messi a ajuns un fotbalist total

 

Lionel Messi a devenit de-a lungul anilor un "fotbalist total", a estimat miercuri antrenorul său de la FC Barcelona, Luis Enrique, convins că elevul său, de cinci ori câștigător al Balonului de Aur, poate rămâne mulți ani la același nivel, scrie Reuters,relatează agerpres.ro.

Barcelona este încrezătoare că Messi, cel mai bun marcator din istoria clubului, va semna curând un nou contract, care să-l lege de echipa spaniolă până în 2022, când va avea 35 de ani.

"Evoluția fotbalistică a lui Messi e peste orice îndoială și acest proces a avut loc datorită maturității lui. Înainte a fost aproape singurul nostru golgheter, dar a evoluat într-un fotbalist total", a declarat Luis Enrique într-o conferință de presă înaintea duelului cu Real Sociedad, din returul sferturilor de finală ale Cupei Spaniei. 

"E capabil să realizeze orice în atac sau apărare. Cum e un jucător foarte inteligent, va compensa pentru orice posibile slăbiciuni cu care s-ar confrunta într-un viitor foarte îndepărtat, când va avea o condiție fizică mai proastă", a spus tehnicianul.

"Tipul său de jucător nu are nevoie de prea multă forță, fiindcă poate juca dintr-o atingere sau două a mingii. Știe unde să alerge pentru a primi mingea și cum să joace fără minge și cum să schimbe poziția", a adăugat Luis Enrique, potrivit căruia Messi este "un jucător unic".


 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră