Bolnav de cancer, Ivan Basso a parasit Turul Frantei

13 Iul 2015
Bolnav de cancer, Ivan Basso a parasit Turul Frantei
Prima zi de pauza din Marea Bucla nu a fost una linistita. Caravana a fost lovita de o veste socanta. Italianul Ivan Basso, de la Tinkoff – Saxo, unde este coechipier cu Alberto Contador si Peter Sagan, a fost diagnosticat cu cancer de testicule si s-a retras din Turul Frantei.

Basso a explicat că diagnosticul a apărut ca un rezultat indirect al unui accident minor petrecut la Amiens, in etapa a 5-a, in urma caruia a resimtit dureri la testiculul stang. Durerea a persistat, iar staff-ul medical al echipei sale a identificat un nodul cu ajutorul laboratorului mobil cu raze X prezent in Marea Bucla. In aceasta dimineata, rutierul a mers la spitalul din Pau pentru analize suplimentare, insa medicii au confirmat prezenta unor celule canceroase.

“Trebuie sa va dau o veste proasta. In etapa a 5-a am avut un accident foarte mic, mi-am atins un testicol si pentru cateva zile am simtit o durere mica. Ieri am vorbit cu medicul si am decis sa mergem la spital pentru a face o analiza speciala. Examenul mi-a dat o veste proasta. Am un mic cancer in testicolul stang. Am inteles ca trebuie sa ma opresc si sa ma intorc Italia. Medicul nostru este in legatura cu un specialist de acolo”, a spus rutierul italian.

Subiectul conferintei de presa a celor de la Tinkoff – Saxo trebuia sa fie tactica pe care Alberto Contador o va avea in urmatoarele doua saptamani, astfel incat spaniolul sa poata obtine tricoul galben. In momentul in care in fata presei au aparut Ivan Basso, medicul Piet de Moor si directorul sportiv Steven de Jongh, toata lumea si-a dat ca ceva nu este in regula. “Niciodata nu mi-am imaginat asa ceva, dar acum primul lucru la care ma gandesc este sa-l sprijin pe Ivan. Sper ca totul sa se rezolve cat mai curand posibil”, a declarat Contador.

Basso, in varsta de 37 de ani, era unul dintre “locotentii” lui Contador si avea misiunea de a-l ajuta pe iberic sa castige Marea Bucla din acesta an, dupa ce i-a fost alaturi si in Turul Italiei. “Vom lupta in continuare pentru tricoul galben. In ultimele sase luni, am petrecut 120 de zile impreuna si am fost aproape unul de altul. Sunt sigur ca el se va intoarce alaturi de noi la Paris pentru a sarbatori castigarea Turului Frantei”, a spus Contador.
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră