Bayern şi Atletico. Când barbarii au luat cu asalt Roma

02 Mai 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Bayern şi Atletico. Când barbarii au luat cu asalt Roma

De ce a căzut Roma? Pentru că a cedat în faţa atacurilor hoardelor de barbari venite din străfundurile primitive ale istoriei. O civilizaţie uimitoare disparea sub asalturile barbarilor venite din străfundurile primitive ale istoriei.. Barbarii lui Simeone de la Atletico Madrid,zombie care cad şi alţi o mie se ridică pentru a năvăli spre poarta adversă reprezintă simbolul noului fotbal, agresiv şi primitiv,care încântă şi oripilează în acelaşi timp pe stadioanele lumii.

Simeone,argentinianul venit din pampasul de la marginea lumii,vrea să dărâme şi ultimul vrestigiu al întrecerii spectacol venite de la Roma fotbalului care e Barcelona.

Acea Barcelonă umilită şi târâta însangerata în arenă de barbarii din Madrid îşi cere razbunare pe terenul unde şi-a gasit refugiu barcelonezul Guardiola. Bayern,echipa care joacă elegant şi aristrocratic, făcând din jocul de fotbal un exerciţiu de artă rafinată si nobilă, va încerca să salveze fotbalul ca sport şi nu ca război. Cam aşa ar trebui să privim meciul de mâine seara.

Şi păstrând proporţiile dar ,mai ales umorul şi ironia de sine,să vedem acest meci ca un moment de istorie dar şi de savurat o clipă de viaţă. Să nu uitam că fotbalul, banalul sport în care 22 de oameni aleargă dupa o biata minge,reprezintă un simbol al existenţei:întrecerea pentru victorie.

Alte stiri din Sport

Ultima oră