Australian Open: Djokovic nu va uita expulzarea sa de anul trecut, dar vrea să „mearga înainte”

30 Dec 2022
Australian Open: Djokovic nu va uita expulzarea sa de anul trecut, dar vrea să „mearga înainte”

Sârbul, care nu a putut juca în ediția din 2022 a turneului australian, rămâne marcat de această experiență dar privește viitorul cu încredere, scrie Le Figaro.

Sârbul Novak Djokovic a subliniat că probabil că nu ar putea uita niciodată episodul expulzării sale din țară în urmă cu un an din cauza faptului ca nu era vaccinat împotriva Covid-19, dar și-a exprimat dorința „de a merge de înainte” atunci când își începe sezonul 2023 în această țară.

Djokovic a sosit marți la Adelaide, unde urmează să joace primul său turneu al anului înainte de a încerca să câștige al 22-lea titlu de Grand Slam la Australian Open de la Melbourne (15-29 ianuarie), ceea ce i-ar permite să egaleze recordul lui Rafael Nadal. .

Aceasta este prima vizită a sârbului pe insula continentală de la expulzarea sa în ianuarie anul trecut, la sfârșitul unei telenovele judiciare, iar „Djoko” a revenit la acest episod întunecat, joi, în timpul primei sale întâlniri cu presa locală.

Este unul dintre lucrurile care nu te lasă, care îți rămâne, cred, pentru tot restul vieții”, a recunoscut Djokovici de la Adelaide.

Așa cum am spus, nu am mai experimentat așa ceva și sper să nu mai trebuiesc să mă confrunt niciodată cu asta”, a adăugat el.

Dar, „evocând o experiență de viață”, Novak Djokovic și-a exprimat și dorința „de a merge înainte”, remarcând în special primirea bună care i-a fost acordată pâna acum.

Am fost aici doar două zile, dar (...) toată lumea a fost foarte plăcută, extrem de drăguță cu mine”, a menționat el.

Întotdeauna m-am simțit foarte bine în Australia, am jucat întotdeauna cel mai bun tenis al meu și am avut mult sprijin acolo, așa că sper să trăiesc o altă vară grozavă”, a adăugat sârbul care a câștigat deja de nouă ori Australian Open.

Sârbul a încheiat anul 2022 pe locul 5 în lume, după un sezon trunchiat din cauza statutului său de nevaccinat. El l-a început încercând să intre în Australia cu o derogare considerată nejustificată de autoritățile australiene. Acest episod îi adusese deportarea din țară după o ședere într-un centru de detenție, critici din partea clasei politice locale și acțiuni în justiție.

Novak Djokovic a primit, de asemenea, o interdicție de trei ani, dar acea interdicție a fost ridicată în urma unei schimbări de guvern în Australia la începutul acestui an.

Alte stiri din Sport

Ultima oră