Scorțișoara, aliata suferinzilor de Alzheimer

01 Aug 2016 | scris de Magda Marincovici
Scorțișoara, aliata suferinzilor de Alzheimer


Un studiu de dată recentă, citat și analizat de site-ul metronews, realizat de cercetătorii americani, arată că un alt compus din scorțișoară,benzoatul de sodiu, are un impact pozitiv asupra creierului.

Rezultatele acestui studiu, publicat în Journal of Neuroimmune Pharmacology, mai arată că scorțișoarea are capacitata de a îmbunătăți memoria și de a încetini declinul cognitiv.

Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au efectuat teste pe rozătoare. Ei au plasat rozătoare într-un labirint la capătul se afla ieșirea. Astfel, ei au putut forma două grupe de rozătoare: unele care au aflat rapid ieșirea și altele care au avut nevoie de mai mult timp pentru aceasta. Apoi, ei au refăcut labirintul. Rezultatul: rozătoarele lentr au avut nevoie de 150 de secunde pentru a găsi ieșirea, în timp ce rozătoarelor mai agile au avut nevoie de circa 60 de secunde. Este vorba de rozătoarele care au primit un supliment de scorțișoară, care le-a ajutat să rezolve problema mai repede cu 90 de secunde.

După ce au analizat celulele rozătoarelor, autorii acestui studiu au observat că benzoatul de sodiu din scorțișoară are efect asupra nivelului a două proteine din creier: GABRA 5 și CREB.

Autorii acestui studiu precizează că benzoatul de sodiu, în doze mari, este suspectat că ar avea efecte negative asupra ficatului. Totuși, acest element din compoziția scorțișoarei este lipsit de riscuri. După ce este metabolizat, acest compus este eliberat treptat și este eliminat ușor prin urină. Acest compus din scorțișoară se pune în multe alimente, fiind un bun agent de conservare.

Cercetătorii americani consideră că mai sunt necesare studii pentru definitivarea concluziilor. Totuși, un lucru este sigur: a pudra cu scorțișoară prăjiturile și alte alimente înseamnă un plus de antioxidanți. În plus, scorțișoara este benefică pentru echilibrarea nivelului zahărului din sânge. Așadar, scorțișoara este recomandată persoanelor suferinde de diabet, dar și celor care sunt într-o stare accentuată de oboseală.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră