Şoc în Parlament! Băsescu a propus anchetarea alegerii lui Cuza

28 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Şoc în Parlament! Băsescu a propus anchetarea alegerii lui Cuza

Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 va lucra şi pe perioada vacanţei parlamentare, între 1 iulie şi 1 septembrie, chiar dacă Parchetul General a decis marţi clasarea acestui dosar.

Decizia continuătii activităţii comisiei pe perioada verii a fost luată miercuri de Parlament cu 207 voturi pentru, 101 împotrivă şi 12 abţineri, În aceste condiţii, liderul PMP, senatorul Trian Băsescu a propus ca această comisie să-şi extindă activitatea şi să ancheteze şi alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Unite.

"Având în vedere că Parchetul General a constatat legalitatea acestor alegeri vă propun ca în proiectul de hotărâre care va fi votat să mai adăugăm trei puncte pentru a da sens acestei comisii și vă rog să supuneți la vot cele trei propuneri pe care le fac. Prima este să anchetăm corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan ca domn al Principatelor Române în 1859. A doua propunere este să anchetăm corectitudinea alegerilor prezidențiale din 2014 în Diaspora. A treia propunere pe care v-o fac este ca această comisie să își asume și anchetarea corectitudinea alegerii de către președintelui Iohannis a domnului Mihai Tudose ca prim ministru desemnat, având în vedere că nu corespunde portretului robot anunțat de către președinte anterior desemnării. Înțeleg că domnul Tudose a plagiat și cred că ar trebui să punem un al treilea punct legat de desemnarea pe care a făcut-o președintele Iohannis", a spus Băsescu, conform agerpres.ro.

Propunerea lui Băsescu a fost respinsă cu 239 de voturi împotrivă, 20 pentru, o abținere, iar 39 de parlamentari nu au votat.

Alte stiri din Politic

Ultima oră