PNL a obţinut cele mai multe voturi pe ţară la alegerile locale

13 Oct 2020 | scris de A.V.
PNL a obţinut cele mai multe voturi pe ţară la alegerile locale

Partidul Național Liberal a obținut cele mai multe voturi pe țară la recentele alegeri locale, atât la nivel de primării – 34,50 8%, cât și la nivelul consiliilor locale și județene, relatează Radio România Actualități, preluat de RADOR.

Potrivit datelor finale anunțate de Biroul Electoral Central, pe locul secund s-a clasat Partidul Social Democrat, cu un scor de 30,34% la nivelul primăriilor. PSD a întrecut însă PNL la numărul de primari și președinți de consilii județene.

Pe locul trei la votul politic se află USR, cu un scor de sub 7 procente.

Pentru funcţiile de primar și de consilieri locali cele mai multe voturi au fost obținute de PNL, urmate de PSD și de USR PLUS. Şi pentru consilieri județeni tot PNL a obținut cele mai multe voturi, urmat însă de USR PLUS și de PSD.

În cazul funcțiilor de președinţi de consilii județene, PSD a obținut singur 16 mandate și patru datorită alianțelor electorale, PNL-15 mandate și alte două datorită alianțelor electorale și UDMR – patru mandate.

La București, Primăria Generală a fost câștigată de Nicușor Dan, susținut de PNL, USR PLUS. PSD a obținut cele mai multe voturi pentru Consiliului General şi pentru consiliile locale de la sectoarele 1, 2, 5 și 6 și în alianță cu Partidul Puterii Umaniste Social Liberal la Sectorul 4, iar USR PLUS a primit cele mai multe voturi pentru Consiliul Local al Sectorului 3.

Pentru ca rezultatele alegerilor locale să fie complete, mai sunt așteptate alte date din trei localități din tot atâtea județe, unde a avut loc turul 2 pentru alegerea primarilor.

Alte stiri din Politic

Ultima oră