Proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali a trecut de Senat, dar cu amendamente

21 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali a trecut de Senat, dar cu amendamente

Plenul Senatului a aprobat, cu amendamente, proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali. Propunerea legislativă a fost aprobată cu 86 de voturi "pentru" și un vot "împotrivă".

Amendamentele admise în cadrul ședinței de plen au fost formulate de senatorul PSD Ioan Deneș, în calitate de secretar al Comisiei pentru administrație publică.

Amendamentele:

Modificarea articolului 32, indice 1, alineat (1), cu următorul cuprins: "primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții Consiliilor județene, care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare eșalonate, după caz, în anexele 5 și 6, din Legea 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, sau al vârstei standard reduse în conformitate cu prevederile aceleiași legi sau ale altor legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat".

Un alt amendament prevede că "indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte al Consiliului județean".

Un al treilea amendament formulat de senatorul Deneș și votat în plen prevede că "primarii și viceprimarii, președinții și vicepreședinții Consiliilor județene care beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă (...) și care au ocupat până la vârsta de pensionare și alte funcții pentru care este stabilită indemnizația pentru limită de vârstă prin alte acte normative au obligația să opteze pentru una dintre indemnizații".

De asemenea, printr-un alt amendament a fost modificat articolul 2 alineatul (1) al proiectului de lege, cu următorul cuprins: "de indemnizația pentru limită de vârstă prevăzută la articolul 32 indice 1, alineat 1, din Legea 393/2004 cu completarea adusă prin prezenta lege și în aceleași condiții, beneficiază și primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții ai Consiliilor județene care au avut anterior intrării în vigoare a prezentei legi calitatea de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte al Consiliului județean".

Senatul a fost Cameră decizională.

Alte stiri din Politic

Ultima oră