Năstase, verdict îngrijorător despre Guvern şi premierul Grindeanu

21 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Năstase, verdict îngrijorător despre Guvern şi premierul Grindeanu

Fostul premier, Adrian Năstase, spune că la nivelul actualei guvernări nu există o autoritate destul de clară, iar ministerele funcţionează inegal. El a dat nota 8 actualului Guvern. El spune că premierul Grindeanu are o problemă deoarece funcţionează mai multe centre de putere: Cotroceni, Guvern şi PSD, la care se adaugă alte subcentre, printre care şi seviciile de informaţii.

"Ministerele funcţionează inegal, nu există o autoritate suficient de clară ", a declarat fostul premier, duminică, la Antena 3. În opinia sa, este vorba de o chestiune obiectivă, şi anume "separarea dintre şeful de partid şi primul ministru", care face ca oamenii se se uite "în două direcţii".

Năstase a mai spus că premierul Grindeanu începe sa aibă o influenţă mai puternică decât lideruli PSD, Liviu Dragnea, dar nu are niciun fel de putere asupra serviciilor de informaţii. El avertizează însă că dacă premierul nu va reuşi să stăpânească lucrurile va fi ţapul ispăşitor.

''În momentul de față, Grindeanu nu are niciun fel de buton de apăsat pe servicii de informații. Pentru că în momentul în care eram eu premier șefii serviciilor de informații de la apărare și de la interne erau secretari de stat și erau numiți de către premier'', a spus Năstase.

Întrebat dacă asta însemnă că premierul Sorin Grindeanu nu are controlul puterii în România, Adrian Năstase a răspuns:" Este o formulă în care, în mod aparent, el funcţionează în afara centrelor de putere, dar, paradoxal, ar putea fi sprijinit de unele centre de putere şi servicii de informaţii "

Alte stiri din Politic

Ultima oră