Moţiunea de cenzură a PNL primeşte prima lovitură

23 Mai 2015
Moţiunea de cenzură a PNL primeşte prima lovitură
UDMR nu a fost consultată de PNL înaintea anunţării datei şi temei moţiunii de cenzură, afirmă deputatul Marton Arpad, viceliderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor.

El se declară surprins că documentul va fi depus pe 5 iunie şi că va fi pe tema votului prin corespondenţă. "Având în vedere că acea comisie care depune iniţiativele legislative privind alegerile, cum se zice Codul Electoral, este condusă de un liberal, care trebuie să cunoască situaţia din această comisie, că există o etapizare a depunerii rapoartelor şi a legilor, urmează ca săptămâna viitoare, marţea să depunem legea alegerilor parlamentare şi imediat după aceea să ne apucăm de cealaltă lege, la care este de fapt o iniţiativă depusă chiar de către liberali, privind votul prin corespondenţă, sunt cel puţin surprinzătoare atât data, cât şi tema moţiunii de cenzură pentru mine", a declarat azi Marton Arpad la RFI.

Deputatul UDMR este nemulţumit că liberalii nu au discutat cu reprezentanţii Uniunii înainte de anunţarea moţiunii de cenzură.

"Dacă cineva vrea să discute cu noi în legătură cu o moţiune de cenzură, nu o anunţă în presă cu câteva zile înaintea depunerii ei, ci prima dată discută cu noi despre această temă. N-am fost consultaţi, nici nu ştim dacă ei solicită, vor solicita să ne raliem la această iniţiativă de-a lor. Deocamdată, având în vedere că este o surpriză, nici nu avem cum să vedem de ce şi cum şi să discutăm despre ea. Dar vă spun sincer, eu trăind în România, nu cred că în momentul actual faptul că încă n-a fost votată această lege a votului prin corespondenţă este cea mai mare problemă pentru care trebuie să depui o moţiune de cenzură. Probabil va fi o moţiune de cenzură de faţadă, că au promis că o vor face şi doresc s-o depună (...). Pentru mine este inexplicabilă această alegere a tematicii", a susţinut deputatul UDMR.

Marton Arpad nici nu dă şanse prea mari moţiunii de cenzură, pentru adoptarea căreia liberalii ar trebui să strângă 100 de voturi în plus.

"Dacă stau să mă gândesc câţi vor fi tentaţi să voteze pentru o astfel de moţiune de cenzură, nu prea cred că din partea Puterii se vor ralia. Or la moţiunea de cenzură este nevoie de majoritatea tuturor deputaţilor şi senatorilor", a explicat deputatul UDMR.
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră