Liviu Dragnea, nici n-a auzit, nici n-a văzut: „nu m-am folosit niciodată în viața mea de coloană oficială“. Ce spune preşedintele PSD despre coloana preşedintelui Iohannis

28 Oct 2015
Liviu Dragnea, nici n-a auzit, nici n-a văzut: „nu m-am folosit niciodată în viața mea de coloană oficială“. Ce spune preşedintele PSD despre coloana preşedintelui Iohannis
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că nu este nevoie ca Avocatul Poporului să atace la Curtea Constituțională ordonanța dată de Guvern privind protecția demnitarilor, pentru că acest lucru poate fi soluționat tot de Executiv.  „Poate reveni Guvernul la ordonanță, nu cred că e nevoie de acest atac (al Avocatului Poporului- n.r.)", a spus Dragnea, înainte de a intra în sala de plen a Camerei Deputaților, după ce a fost întrebat cum comentează faptul că Avocatul Poporului a fost solicitat de către ONG-uri să atace la CCR actul normativ, potrivit agerpres.ro. Reamintim că astăzi, după episodul morţii poliţistului de la Rutieră, aflat în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, mai mulţi şoferi au claxonat în trafic coloana oficială care îl însoţea pe preşedintele Klaus Iohannis. 

Coloana preşedintelui Iohannis  huiduită în trafic 

Pe de altă parte, el a susținut că SPP-ul și alte structuri ale statului ''trebuie să se gândească'' foarte bine dacă șeful statului ar trebui să se mai deplaseze cu o coloană oficială sau nu, dar a admis că "s-ar putea să fie nevoie". "Eu zic că trebuie să ne gândim serios dacă mai e nevoie de acest tip de deplasare, sau dacă nu. Să se gândească foarte bine SPP-ul, alte structuri. Vorbim de președintele României. S-ar putea să fie nevoie și în contextul acesta regional de securitate. Nu știu ce să zic", a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă a folosit vreodată o coloană oficială, el a răspuns negativ. "Coloana oficială, de o coloană oficială sau într-o coloană oficială nu m-am folosit niciodată în viața mea, nici măcar întâmplător", a spus Dragnea.  Președintele Klaus Iohannis a susținut, luni, că protecția Serviciului de Pază și Protecție (SPP) și pentru actuali și foști demnitari, inclusiv președinți ai partidelor parlamentare, ''este o idee bună''.

„CSAT a avizat acest proiect. Argumentația puteți să o solicitați inițiatorilor, dar mi s-a părut o idee bună", a declarat luni Iohannis, întrebat cu privire la OUG pe această temă, arătând că SPP este inițiatorul actului normativ. SPP va putea asigura protecție, cu aprobarea CSAT, și în cazul unor demnitari și foști demnitari, inclusiv președinți ai partidelor parlamentare, la cererea acestora, potrivit unei ordonanțe de urgență privind modificarea unor acte normative aprobată de Guvern pe 14 octombrie.

APADOR-CH și SAR, cerinţă către  Direcția Națională Anticorupție

APADOR-CH și SAR cer Direcției Naționale Anticorupție să se sesizeze din oficiu și să înceapă investigațiile cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire a autorității pentru obținerea unor foloase necuvenite, prevăzută în art. 13 din Legea nr. 78/2000 privind combaterea faptelor de corupție, cu privire la folosirea coloanelor oficiale de către ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Ancheta Parchetului cu privire la moartea poliţistului de la Rutieră este în plină desfăşurare, zilele acestea având loc audieri de martori. În plus, potrivit unor surse judiciare, astăzi ar urma să fie audiat chiar ministrul de Interne, Gabriel Oprea. 

„Art. 13 din Legea nr. 78/2000 prevede că fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani", se arată în comunicatul postat miercuri pe site-ul APADOR-CH.

Alte stiri din Politic

Ultima oră