Fostul ministru și europarlamentar Sorin Frunzăverde a murit

03 Noi 2019
Fostul ministru și europarlamentar Sorin Frunzăverde a murit

Fostul lider PDL, ministru și europarlamentar Sorin Frunzăverde a încetat din viață.  

Sorin Frunzăverde a fost unul dintre cei mai puternici lideri locali din România, ministru în patru mandate și europarlamentar, lider cu mână de fier în PDL pe când Traian Băsescu deținea puterea și devenit ulterior vicepreședinte PNL, implicat cu totul în susținerea lui Klaus Iohannis.

A fost, pe rând, președintele Camerei de Comerț și Industrie Reșița, președinte al CJCS, membru în Parlamentul României, în Parlamentul European, ministru de trei ori, al Armatei, al Turismului, al Mediului și Pădurilor, apoi, din nou, președintele CJ Caraș – Severin.

În anul 2015 a fost diagnosticat cu un cancer.

Anunțul privind moartea sa a venit de la jurnalista Lia Lucia Epure, de la Ziua de Vest, într-un articol postat pe site-ul publicației.

UPDATE

Politicianul Sorin Frunzăverde a decedat duminică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, el suferind de mai mulţi ani de o boală foarte gravă la rinichi, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai unităţii medicale.

"Starea lui era critică de o săptămână", a precizat, pentru AGERPRES, dr Waldemar Murgu, director al Spitalului din Reşiţa. Potrivit sursei citate, decesul acestuia a survenit în jurul orei 11,00.

Sorin Frunzăverde avea vârsta de 59 de ani. De profesie inginer metalurgist, el a deţinut în guvernele din perioada 1996-2000 funcţiile de ministru al Mediului, Turismului şi Apărării, reprezentând Partidul Democrat (PD). În perioada 2001-2004 a fost deputat PD ales în judeţul Caraş-Severin.

De asemenea, a mai fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în perioada 2006-2007.

În perioada 2001-2011 a fost vicepreşedinte al Partidului Democrat, devenit ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL), ocupându-se de Departamentul Relaţii Internaţionale al formaţiunii. El a fost considerat artizanul primiri PD în Partidul Popular European, după ce anterior fusese în Internaţionala Socialistă.

În 2007 a fost ales deputat în Parlamentul European din partea PDL, renunţând la această calitate după ce a fost ales în 2008 preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În 2011 a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, însă în martie 2012 el a demisionat din acest partid, trecând la PNL, el fiind apoi ales vicepreşedinte al liberalilor în două rânduri. În iunie 2012 a fost reales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În 2015 Sorin Frunzăverde a fost acuzat către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite. El ar fi făcut demersuri pentru influenţarea procesului electoral în direcţia obţinerii de mai multe voturi pentru un anumit candidat. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara l-au condamnat definitiv în mai 2016 la 2 ani de închisoare cu suspendare.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Politic

Ultima oră