Dăncilă merge înainte. Cabinetul a supraviețuit unei moțiuni de cenzură

27 Iun 2018
Dăncilă merge înainte. Cabinetul a supraviețuit unei moțiuni de cenzură

Cabinetul Dăncilă rămâne în funcție, să își ducă mandatul mai departe. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost respinsă de Parlament, astfel că Executivul rămâne în funcţie.

Au fost 166 de voturi în favoarea moţiunii şi erau necesare cel puţin 233 de voturi favorabile pentru ca moţiunea să treacă, iar Guvernul să fie demis.

În discursul de aproape o oră din plen, Viorica Dăncilă a acuzat opoziţia de minciună, dezinformare şi intoxicare nu doar prin textul moţiunii, ci şi "în presa de propagandă sau în reţelele sociale folosite drept paravan de cei care lucrează la dărâmarea puterii politice".

Ea a enumerat o listă de "minciuni şi manipulări", a vorbit despre majorări de salarii, de pensii şi despre economia românească, "tigrul Europei".

Dăncilă a făcut mai multe greşeli în timpul discursului, vorbind, de exemplu, despre Banca Monetară, în loc de Banca Mondială. În timpul discursului premierului, parlamentarii liberalii au desfăşurat un banner imens cu mesajul ”Luptăm până la capăt pentru România”, iar parlamentarii opoziţiei au strigat de mai multe ori ”Demisia”, în timp ce parlamentarii puterii au aplaudat.

Alte stiri din Politic

Ultima oră