Proiect unic în lume, la București: Majura Duo Festival

24 Sep 2018
Proiect unic în lume, la București: Majura Duo Festival Galerie foto (3)

În perioada 30 septembrie – 4 octombrie, publicul este invitat la cea de-a doua ediție MAJURA DUO FESTIVAL, un proiect unic în lume, care aduce în prim plan zona de duo pianistic la patru mâini, la două piane și duo voce-pian.

Unsprezeece ansambluri de duo formate din artiști renumiți în domeniul muzicii clasice și jazz vor putea fi urmărite și admirate pe scenele a patru săli emblematice din capitală: Sala Mare a Ateneului Român (30 septembrie), Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României (1 și 2 octombrie) și Sala Radio (4 octombrie). Evenimentul este organizat de Asociația Majura Christ.

Unul dintre cele mai cunoscute ansambluri de duo pianistic, Anderson & Roe Piano Duo, originar din Statele Unite ale Americii, va deschide a doua ediție a festivalului, duminică, 30 septembrie, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. 

Seara de 1 octombrie, desfășurată în Sala Auditorium a  MNAR, este dedicată recitalurilor cu program românesc pentru duo pianistic, iar pe 2 octombrie vor concerta, tot la MNAR,  laureații cu Premiul I la Concursul Internațional de duo Suzana Szörenyi, ediția a II-a, 2017.

Ultima seară a Festivalului, 4 octombrie, se va desfășura în Sala Radio, de la ora 19:00, unde bucureștenii vor putea asculta un recital de jazz inedit susținut de artiștii Ramona Horvath,  Philippe Milanta și Kimberly Gordon, cu un program inspirat din creația compozitorilor Duke Ellington și Billy Strayhorn.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră