Croitoru String Virtuosi - Un secol de muzică tradițională românească pe scena filarmonicii

07 Noi 2018
Croitoru String Virtuosi - Un secol de muzică tradițională românească pe scena filarmonicii

Nouă concerte în opt oraşe, între 10 și 20 noiembrie, pentru prezentarea live a CD-ului Un secol de muzică tradițională românească pe scena filarmonicii cu Croitoru String Virtuosi, solişti Simina şi Gabriel Croitoru reprezintă un turneu eveniment ce poate fi privit ca o adevărată premieră, deoarece muzicienii despre care vorbim evoluează pentru prima oară într-un astfel de context.

Cred cu tărie că sărbătorirea centenarului Marii Uniri reprezintă cel mai bun motiv de a lansa pe piață acest CD, momentul neputând fi mai favorabil în a prezenta publicului meloman aceste bijuterii muzicale în noua lor formă”, mărturisea violonistul Gabriel Croitoru în prezentarea CD-ului.

Programul concertelor ce se vor desfășura între 10 și 20 noiembrie la Filarmonica Oltenia – Craiova, Sala Capitol a Filarmonicii Banatul - Timișoara, Filarmonica de stat Oradea, Academia de muzică Gheorghe Dima și sala Auditorium Maximum a Filarmonicii Transilvania - Cluj-Napoca, Sinagoga Bistrița, Filarmonica de stat Sibiu, Filarmonica de stat Râmnicu-Vâlcea și Filarmonica de stat Pitești, cuprinde lucrări de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu și Grigoraş Dinicu.

La finalul fiecărui concert sunt programate o sesiune de autografe și respectiv lansarea albumului produs de Asociația Culturală ”Croitoru Pro Enescu” și Media Sniper Un secol de muzică tradițională românească pe scena filarmonicii, avându-i ca solişti pe Simina Croitoru si Gabriel Croitoru, alături de Orchestra Croitoru String Virtuosi, la pian Clementina Ciucu.

Aranjamentele muzicale sunt semnate de Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Cornel Pană, Mugurel Scurtăreanu/Ioan Dobrinescu, Gheorghe Brănici. Producători:  Asociația Culturală ”Croitoru Pro Enescu”, Media Sniper.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră