Turneul Vioara lui George Enescu se încheie astăzi la Sala Radio

08 Oct 2018
Turneul Vioara lui George Enescu se încheie astăzi la Sala Radio

Turneul Vioara lui George Enescu a revenit în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail au cântat în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și la București.

Turneul se încheie pe 8 octombrie în fața publicului bucureștean, la Sala Radio. Programul recitalurilor a fost şi de această dată unul plin de plăcute surprize, din care nu au lipsit piesele de mare popularitate.

„În anul sărbătoririi centenarului Marii Uniri, turneul național „Vioara lui Enescu" și-a urmat cursul, însă ne-am simțit mai încărcați de emoție, gândindu-ne că făcând un arc peste timp, suntem continuatorii concertelor pe care maestrul Enescu le susținea în urmă cu un secol. Vioara pe care am privilegiul de a cânta reprezintă o piesă de artă și ca aspect și ca sunet. Este clar că acum aproape 300 de ani, când a fost făurită, sălile de concerte nu erau atât de mari ca astăzi. Însă, aceste viori magnifice au făcut față cu brio încă de la început, iar acum își dovedesc supremația și în marile săli actuale de concerte.”, declara Gabriel Croitoru.

     

Detalii in comunicatul atasat si pe www.vioaraluienescu.ro

Alte stiri din Muzica

Ultima oră