Călin Pop a lansat astăzi un videclip de sezon !

27 Dec 2020 | scris de Alex Revenco
Călin Pop a lansat astăzi un videclip de sezon !

Intitulat JOCUL CAPRELOR noul clip poate fi văzut aici

https://www.youtube.com/watch?v=Fdl35uXXK1c&feature=youtu.be

Cu acest prilej, Călin a acordat ,în exclusivitate, un scurt interviu cititorilor noștri

-Al doilea album solo Calin Pop a aparut in urma cu cinci ani. Ce inseamna Ritual de iarna in 2020, inafara faptului ca e tot iarna ?

 Pentru mine este un album la fel de minunat în fiecare an, este de fapt o lucrare, o poveste mare care conține mai multe povești-cântece, iarna de altădată văzută prin sufletul inocent al copilului din mine, cel ferit de relele din jur. De aceea e un adevărat ritual care trece prin toată iarna, începe de la brumă care o vestește, trece prin visul de iarnă, țurțuri de gheață, primul fulg, jocul fulgilor, Crăciun, două traditii populare prelucrate , anul nou viscolul, oameni de zăpadă și se termină cu apariția ghioceilor. E o plăcere să îl cânt  în fiecare an și asta pentru mine, care îl retraiesc cu drag de fiecare dată.

-Care dintre cele 20 de piese iti place mai mult si de ce ?

Fiind o lucrare toate îmi plac la fel dar parcă "iarna iar a venit" îmi face cu ochiul mai tare

-Chitarist, solist vocal si compozitor la grupul rock Celelalte Cuvinte si trubadur pe acest album, cantand la toate instrumentele. Cele doua ipostaze se completeaza sau sunt fațete diferite ale personalitatii tale ?

Sunt lucruri total diferite. Cel puțin așa le văd eu. În Cuvinte fiecare are rolul lui pe când în acest album le îndeplinesc pe toate.

-Celebritate nationala in lumea jazzului, Moșu' Lungu a scris cronica la Ritual de iarna.si a spus ca albumul este" o infuzie de balsam pentru sufletul insetat de frumos". Cum crezi ca ai reusit sa-l emotionezi pe Moșu', un tip care, de o viata, este obisnuit cu totul altfel de sonoritati ?

Moșu este un suflet curat care prin coincidență m-a surprins prin faptul că și el este un mare fan împătimit al anotimpului alb și probabil și plăcut surprins al modului meu componistic, al ADN-ului meu armonic de pe acest album pe care există o mare fuziune de stiluri de la folk-pop-roc-prog pana și la ușoare tente jazzy

-Ce poti spune despre noul clip de pe "Ritual" si de ce abia acum ?

În fiecare an împreună cu Romulus Arhire (Soft Records) mai facem câte un clip la album în funcție de timp și posibilități. Dansul Caprelor pentru ca de abia acum am reușit să facem rost de filmări originale cu această veche tradiție, după cum am făcut și anul trecut cu "Jocul ursului" Ritual de iarnă e un album fără vârstă, valabil oricand.

-Unde poate fi găsit, cumpărat albumul?

Este un material prezent doar pe CD și cel mai sigur se poate comanda online pe linkul urmator de pe mycd- https://www.mycd.ro/index.php?id_product=1969&controller=product&id_lang=2

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră