A murit Ionela Prodan. Ce mesaj a postat fiica sa, Anamaria, pe Facebook

16 Apr 2018
A murit Ionela Prodan. Ce mesaj a postat fiica sa, Anamaria, pe Facebook Galerie foto (2)

Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Ionela Prodan a murit luni, la Spitalul de Urgenţă Elias, unde se afla internată de mai multe săptămâni, din cauza unei îndelungate suferinţe.

Ionela Prodan s-a născut la 6 octombrie 1947, la Dăbuleni.

Cirește - Anamaria Prodan l-a lovit cu pumnul în față pe Dan Alexa, imediat după meciul Astrei - video/p>

 

Fiica sa, impresara Anamaria Prodan Reghecampf, a postat un mesaj în pagina sa de Facebook, în care i se adresează mamei sale, asigurând-o că va rămâne forţa vieţii sale.

"TU NU AI MURIT! SI NU O VEI FACE VREODATĂ ! TU AI FOST ȘI VEI RĂMÂNE FORȚA VIEȚII MELE!!!TU EȘTI ICOANA VIEȚII MELE! ȘTIU CA ACOLO UNDE AI PLECAT, VEI CONDUCE CORUL ÎNGERILOR IAR VOCEA TA VA RĂSUNA MULT MAI TARE ȘI MAI FRUMOS IN TOT RAIUL ȘI IN INIMA MEA! DRUM BUN IUBIREA VIEȚII MELE!

Când viața greu te va ncerca
Și n suflet teama ți va ploua
Prieten drag, tu nu uita ...
Speranța moare ultima !

Nu te lasă încovoiat 
De drumul greu, întortocheat 
Ce soarta ți l așterne n fata 
Nu i fa pe plac la șugubeață !

Ridica fruntea către cer
Doar DUMNEZEU nu i efemer 
In rest toate sunt trecătoare 
Pe a omului vieții cărare!

Om ireprosabil, om pur si minunat, om bun si simplu, om incarcat de daruri. Minune de la Dumnezeu! Ai fost un artist emerit, un om fara egal, de o bunatate si o simplitate incredibila. Ai sadit in inimile romanilor clipe de neuitat si i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabila. Ai avut un har nepereche si ai reusit, astfel, sa faci o intreaga lume sa te iubeasca si sa te respecte. Pentru noi ai fost cea mai buna mama, pentru poporul roman ai fost bun national! In inimile oamenilor, pe care i-ai iubit si bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodata! Ai fost, esti si vei ramane ingerul nostru pazitor! Te iubim si te vom iubi mereu!
Mama noastra, artistul preferat al dumneavoastra! Putem plange, stiind ca a plecat, sau putem zambi, stiind ca a trait cu adevarat!".

Ionela Prodan a absolvit Liceul Teoretic 'Constantin Brâncuşi' din Dăbuleni. A urmat apoi facultăţile de Filosofie şi de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii din Craiova, potrivit paginii sale de Facebook.

Artista a avut numeroase colaborări artistice cu artişti ai muzicii populare româneşti, între care s-a remarcat cea cu Ion Dolănescu.

Dintre albumele lansate de artistă amintim: 'Neica cin te-a supărat', 'Să tot petreci, la masa noastră' (1977), 'Satule, Mi-e Dor De Tine!' (1980), 'Inima-mi Arde De Dor' (1982), 'Astă seară-i seară mare' (1999), 'Voinea-l meu, voinicule' (2000), 'Ce e inima de mamă' (2010), 'Asta-i viaţa, n-ai ce-i face' (2012), potrivit www.bestmusic.ro.

A cântat în spectacole organizate pentru românii stabiliţi în SUA, Canada, Australia, Israel. În ţară, Ionela Prodan a participat la numeroase festivaluri de muzică populară, dar şi la diverse acţiuni cu caracter popular etc.

La 19 februarie 2004, un spectacol aniversar dedicat cântăreţei, intitulat 'O viaţa de cântec', a fost organizat la Sala Palatului de Ministerul Culturii şi Cultelor, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune şi Casa de Discuri Electrecord. Printre invitaţi s-au aflat Florin Piersic, Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Liviu Vasilică, Angela Moldovan, Tiberiu Ceia, Ştefania Rareş, Elena Merişoreanu, Gheorghe Turda şi Aneta Stan.

A fost membră a Partidului Social Democrat. În 2012, Ionela Prodan a candidat la alegerile parlamentare din partea PSD într-un colegiu din diaspora. În 2016, a candidat la alegerile parlamentare pe listele PSD Covasna, pentru un loc în Senat.

A fost numită reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni şi coordonator al programului 'Cunoaşte România prin cultura sa tradiţională', iniţiat şi derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În 2002, i-a fost conferită Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, 'pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală'. În 2004, a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

Ionela Prodan are două fiice: Anamaria, cunoscuta impresară de fotbal, şi Anca. 

În imagine, Anamaria Prodan şi mama sa, Ionela Prodan, aflată pe patul de spital.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră