A murit compozitorul Ennio Morricone

06 Iul 2020 | scris de A.V.
A murit compozitorul Ennio Morricone Galerie foto (2)

Compozitorul italian Ennio Morricone a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, a transmis luni agenția italiană de presă ANSA Newswire.

Potrivit cotidianului La Repubblica, Morricone era internat într-un spital din Roma, după ce în urmă cu câteva zile căzuse și își rupsese femurul.

Compozitorul va fi înmormântat sâmbătă.

Familia lui Ennio Morricone va organiza funeralii private, a anunţat prietenul şi avocatul compozitorului, Giorgio Assumma.

Ennio Morricone, distins cu premiul Oscar, a scris muzica pentru ''Once Upon a Time in the West''. El a fost autorul a peste 400 de coloane sonore din filme şi producţii de televiziune. 

Morricone s-a născut la Roma la 10 noiembrie 1928. El a studiat la Conservatorul din Santa Cecilia, până la completarea în 1946 a studiilor de trompetă, instrument la care cânta şi tatăl său, şi la primirea în 1954 a diplomei în Compoziţie.

Primele sale compoziţii datează de la sfârşitul anilor 1950, în timp ce saltul său la cea de-a Şaptea Artă s-a produs în 1961, cu coloana sonoră pentru 'Il Federale', de Luciano Salce.

El devine însă celebru pe plan mondial datorită muzicii compuse pentru filmele prietenului său Sergio Leone.

Pentru maestrul filmelor '"paghetti western", Morricone a compus piese memorabile în filmele "Per un pugno di dollari" (1964), "Il buono, il brutto e il cattivo" (1966), "C'era una volta il The West" (1968), sau "Giu la testa" (1971), coform Agerpres.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră