A murit celebrul cântăreţ Karel Gott. Cehia organizează funeralii naţionale

03 Oct 2019 | scris de A.V.
A murit celebrul cântăreţ Karel Gott. Cehia organizează funeralii naţionale

Artistul ceh de muzică pop Karel Gott, care a decedat la vârsta de 80 de ani, va fi onorat cu funeralii naţionale, au relatat miercuri media naţionale, citate de AGERPRES.

Numele lui, însă, este legat și de România, întrucât ani de zile a avut o relație cu celebra Corina Chiriac, scrie a1.ro.

Cei doi s-au cunoscut la un festival de muzică din Cehoslovaci, s-au îndrăgostit nebunește și, mai mult de atât, se pare că au fost la un pas de căsătorie. 

Ani de zile, cântăreața a făct naveta în țara natală a iubitului ei, însă norocul nu a fost de partea lor. Cei doi s-au despărțit, iar la vremea respectivă s-a speculat că la originea rupturii s-ar aflat oficialii comuniști de la București.

Atunci când Karel Gott a împlinit 80 de ani, Corina Chiriac a scris un mesaj emoţionant pe contul ei de Facebook: "Pe fiecare dintre noi ne "marchează" în viaţă o epocă, o ţară sau o persoană. Unul dintre oraşele mele preferate este Praga, unul dintre felurile mele preferate de mâncare este "svíčková" (găsiţi reţeta pe net !) şi una dintre persoanele care m-a impresionat mult pentru profesionalismul, umorul şi eleganţa concertelor sale este artistul ceh Karel Gott", a scris ea.

De asemenea, ea a transmis un mesaj și după moartea lui, semn că nu l-a uitat: ”Încă un artist a părăsit Scena Muzicală Internațională. Condoleanțe familiei și admiratorilor. Dumnezeu să-l ierte”, a scris ea pe Facebook, alături de o fotografie cu celebrul artist.

Guvernul Republicii Cehe a hotărât miercuri, în cadrul unei şedinţe speciale, organizarea de funeralii naţionale în memoria lui Gott, iar data la care artistul va fi înmormântat va fi declarată zi de doliu naţional.

Planul Guvernului necesită însă consimţământul familiei artistului.

Pe durata doliului naţional ministerele şi alte instituţii guvernamentale vor coborî steagul în bernă.

Supranumit ''Vocea de Aur din Praga'' sau ''Sinatra din Est'', Gott a decedat marţi, în locuinţa sa din Praga, după o îndelungată suferinţă provocată de leucemie.

Artistul, care a lansat circa 300 de albume începând din anii '60 şi a vândut milioane de copii ale acestora în toată lumea, a fost considerat cel mai popular cântăreţ de muzică pop din Republica Cehă.

Premierul Republicii Cehe, Andrej Babis, a anunţat miercuri că va propune organizarea unor funeralii naţionale pentru Gott, la Catedrala Sfântul Vitus din Praga. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră