Marius Tucă Show e în direct, diseară de la șapte, la Aleph News. Invitați – Florentin Țuca, avocat, și Adrian Nicolae, actor. 

06 Apr 2021 | scris de A.A.
Marius Tucă Show e în direct, diseară de la șapte, la Aleph News. Invitați – Florentin Țuca, avocat, și Adrian Nicolae, actor. 

Lovitură de grație în Dosarul „Ferma Băneasa”. Judecătoarea Florentina Dragomir, cea care l-a condamnat pe avocatul apărării, Robert Roșu, la închisoare, recunoaște că, la data pronunțării sentinței, nu depusese jurământul la numirea în funcția de judecător. Lucrul acesta atrage după sine nulitatea tuturor sentințelor date de Dragomir. E un moment important pentru avocatul Robert Roșu, cel pentru nevinovăția căruia colegul de breaslă Florentin Țuca nu a încetat să pledeze.


De altfel, Florentin Țuca vine diseară în studioul Marius Tucă să vorbească pe larg despre acest moment extrem de important. Este Robert Roșu la un pas de eliberare? Ce presupune jurământul unui judecător în exercitarea funcției sale? Afli diseară de la Florentin Țuca, avocatul care nu cedează în fața injustiției.

Trece lejer de la Mazilu la Moliere, de la Shakespeare la Mihail Sebastian, de la comic la grotesc la ridicol, la dramă. Jocul său e un desen fluid de umanitate și conștiință, într-o societate mereu imperfectă. 


Cum simte actorul Adrian Nicolae drama de a nu mai juca, într-o societate care și-a executat cuminte cultura? Care este prețul acestei exorcizări ne-necesare? Cum vede el scoaterea textelor lui Shakespeare din programele școlare?


Îl vezi diseară la Marius Tucă. 
Marius Tucă Show, diseară, de la șapte, la Aleph News și pe miscareaderezistenta.ro. “A fi sau a nu fi. Aceasta-i întrebarea / Mai vrednic, oare, e să rabzi în cuget / A vitregiei prăștii și săgeți / sau arma s-o ridici asupra mării de griji  / și să le-o curmi? / Să mori, să dormi... Atât” (Da, e chiar Marele Will!)

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră