Surpriză mare! Cine conduce topul celor care trag cel mai tare la măsea

12 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Surpriză mare! Cine conduce topul celor care trag cel mai tare la măsea

În trei ţări din 169 trăiesc cei mai mari consumatori de alcool pur. Două dintre ele se află în imediata noastră apropiere. Aşadar, în clasamentul privind consumul de alcool la nivel mondial, realizat pe baza datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din perioada 2010 - 2015, conduc Republica Moldova, Belarus și Lituania.

Cetățenii Republicii Moldova beau echivalentul a 17,4 litri de alcool pur pe an de persoană, urmați îndeaproape de cei din Belarus și Lituania (cu câte 17,1 litri), după cum arată o hartă interactivă.

Aceasta a fost realizată de Vouchercloud.com, care a folosit date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din perioada 2010 - 2015, relatează Daily Mail, conform agerpres.ro.

Primele zece locuri la consum de alcool pur pe an de persoană sunt completate de Rusia, Republica Cehă, Ucraina, Andorra, România (12,9 litri), Serbia și Australia. Ele sunt urmate îndeaproape de Slovacia, Portugalia, Grenada, Ungaria, Letonia, Croația și Marea Britanie.

Situate pe locul 49, Statele Unite ale Americii sunt o națiune cu un consum moderat de alcool, cu doar 9 litri de persoană pe an. Deloc surprinzător, poate din cauza restricțiilor religioase, Kuweitul și Pakistanul înregistrează majoritatea abstinenților, cu un consum mediu de 100 de mililitri de alcool pe an sau o singură sticlă de vin.

Alte stiri din Life style

Ultima oră