"Sărbătoarea icrelor", la Ancora, o cherhana romantică

22 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin

Cine nu a mâncat niciodată la Ancora, nu ştie ce înseamnă un peste bine preparat. Începând cu hamsii şi terminând cu calcan, somon, cod sau lup de mare, pesti de care ati auzit sau despre care nici nu stiați că există, angajaţii Ancora sunt specializaţi în pregătirea tuturor sortimentelor după reţete originale sau internaţionale. Un restaurant de nota zece, spun chiar și cei mai pretențioși dintre oaspeți. De altfel, acolo pot fi întâlnite personalități din diverse domenii de activitate, care, altfel, sunt cunoscute doar de la televizor.

Bunătăţi de la restaurantul Ancora
Până joi, la restaurant, este "Sărbătoarea icrelor". Cum postul Crăciunului este foarte permisiv, cu multe dezlegări la pește, este momentul să călcaţi pragul restauranului Ancora. Am selectat, în rândurile următoare, câteva specialităţi.

Icre de ştiucă
La Ancora, icrele de ştiucă sunt savuroase pentru că sunt preparate cu ulei de samburi de struguri (care nu are colesterol, iar gustul este neutru şi astfel pune în valoare gustul icrelor). Icrele de ştiucă sau somon pot fi mâncate şi natur.
Tartar din lup de mare cu ghimbir şi susan negru şi icre de somon
Lupul de Chile face parte din familia bibanului de Atlatnic, are o carne de un alb imaculat, strălucitoare că zăpadă. Ghimbirul îi da un gust puţin acrişor. Lupul de Chile poate fi pregătit, la Ancora, şi la plită, cu garnitură de pire de cartofi cu trufe şi sos mediteraneean. "Am avut oaspeţi italieni în restaurant, care s-au declarat încântanţi de combinaţia acestor gusturi şi texturi, spune Cristina Ştefănescu, manager Ancora.
Vinuri recomandate pentru aceste preparate: Château Valvis Chardonnay Reserve; Domeniile Samburesti Rose, obţinut din soiul de struguri Cabernet Sauvignon.
Restaurantul Ancora se află la adresa Șoseaua Nordului 7 - 9, iar rezervările se pot face la numerele de telefon 0721 33 55 55 sau 0724 33 22 33.

 

WhatsApp Image 2016 11 22 at 12.36.33

Tartar de lup de mare

WhatsApp Image 2016 11 22 at 12.40.25

Icre de știucă

Alte stiri din Life style

Ultima oră