Record absolut: Au plantat 66,3 milioane de copaci în 12 ore

03 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Record absolut: Au plantat 66,3 milioane de copaci în 12 ore

Peste 1,5 milioane de voluntari indieni au fost implicaţi într-o acţiune de amploare, menită să doboare recordul de mediu, prin plantarea a peste 66 milioane de copaci în 12 ore, relatează independent.co.uk.

Campania de plantare a puieţilor a avut loc duminică, în India, de-a lungul rîului Narmada, statul Madhya Pradesh. India s-a angajat prin semnarea Acordului de la Paris să crească numărul împăduririlor cu  95 millioane de hectare până în 2030, pentru combaterea schimbărilor climatice.

Anul trecut, voluntarii din statul Uttar Pradesh au stabilit un record mondial prin plantarea a peste 50 milioane de copaci într-o singură zi. Observatori de la Guinness World Records vor monitoriza plantările de duminică şi este de aşteptat ca în săptămânile următoare să confirme noul record. 

Campania de împădurire a fost organizată de guvernul Madhya Pradesh, cu 24 de districte din bazinul râului Narmada, ales pentru a creşte şansele de supravieţuire a puieţilor.  

Shirvraj Singh Chouhan, premierul statului, a descris eforturile ca fiind o zi istorică.  El a spus că voluntarii, inclusiv copii şi vârstnici, au plantat 66.3 million de puieţi între ora 7 dimineaţa şi 7 seara. " Prin plantarea copacilor, ajutăm nu numai Madhya Pradesh, ci întreaga lume", a scris el pe Twitter.

India este al treilea cel mai mare generator mondial de emisii de carbon. Premierul Narendra Modi a reafirmat luna trecută angajamentul ţării sale faţă de Acordul de la Paris, după retragerea SUA. “ Protecţia mediului şi a planetei mamă este un angajament de credinţă” , a spus el la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Alte stiri din Life style

Ultima oră