Premieră: Sistem de avertizare contra astmului provocat de furtună

01 Oct 2017
Premieră: Sistem de avertizare contra astmului provocat de furtună

Autoritățile guvernamentale din Australia au cheltuit peste 12 milioane de dolari americani pentru dezvoltarea unui sistem de avertizare de prevenire a 'astmului provocat de furtună'', care  anul trecut a provocat moartea a 9 persoane și spitalizarea altor câteva mii în Melbourne.

Duminică, ministrul Sănătății din statul Victoria, Jill Hennessy, a susținut că noul sistem va informa din timp autoritățile cu privire la o astfel de amenințare. Sistemul — care preia informații de la cinci noi centre pentru monitorizarea polenului — monitorizează concentrația de polen și condițiile meteorologice, relatează agerpres.ro.

Datele de la sistemul de avertizare, care vor putea fi urmărite pe un site de internet și prin intermediul unei aplicații pentru dispozitive mobile, vor putea alerta populația cu privire la iminența unor evenimente meteorologice cu potențial devastator.

Anul trecut în noiembrie, ploile torențiale și vântul puternic au determinat creșterea concentrației de particule fine de polen din atmosferă și împrăștierea acestora în metropola australiană. Conform autorităților, particulele de polen de secară au fost responsabile de acest incident. Când acestea se umezesc, explodează și eliberează în atmosferă mii de particule mai mici, cu potențial mortal, ce pot ajunge cu ușurință în plămâni și pot produce tulburări de respirație.

Perioada cu cel mai mare risc de producere a unor astfel de evenimente este între lunile octombrie și noiembrie, în sezonul de primăvară din Australia.

Alte stiri din Life style

Ultima oră