Poveşti emoţionante de la Miss World în scaun cu rotile

08 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Poveşti emoţionante de la Miss World în scaun cu rotile

O studentă la psihologie din Belarus, Aleksandra Chichikova, a fost încoronată Miss World în scaun cu rotile, într-o primă ediție a concursului de frumusețe organizat la Varșovia, relatează sbs.com.au.

Lebohang Monyatsi, reprezentanta Africii de Sud, și poloneza Adrianna Zawadzinska s-au clasat pe locurile doi şi trei. "Luptaţi cu anxietatea și temerile voastre", a declarat Chichikova, în vârstă de 23 de ani, în seara de gală, după ce concurenții s-au prezentat în costume naționale, ţinute de cocktail și rochii de seară.

Concursul a reunit 24 de tinere din 18 țări. Scopul său a fost "schimbarea imaginii femeilor în scaun cu rotile, astfel încât acestea să nu fie judecate doar prin acest atribut", a declarat cofondatorul concursului și președintele juriului, Katarzyna Wojtaszek-Ginalska pentru AFP.

Concursul organizat de Fundația Only One din Polonia încearcă, de asemenea, să demonstreze că un scaun cu rotile este un lux în multe părți ale lumii, a adăugat ea.

Concurentele au fost alese fie prin concursuri naționale, fie de organizații neguvernamentale la cererea fundației poloneze. "Nu aspectul este cel care contează cel mai mult", a spus Wojtaszek-Ginalska, care, de asemenea, se află într-un scaun cu rotile.

"Bineînțeles, este un aspect bun, dar ne-am concentrat mai ales pe personalitatea fetelor, pe activitățile de zi cu zi, implicarea lor, viața socială", a adăugat ea. Concurentele au petrecut opt ​​zile în capitala poloneză, fiind ocupate cu repetiții, sesiuni foto, conferințe și vizite.

Competiţia a atras concurente din Angola, Belarus, Brazilia, Canada, Chile, Finlanda, Franța, Guatemala, India, Italia, Mexic, Moldova, Olanda, Polonia, Rusia, Africa de Sud, Ucraina și Statele Unite.

Fiecare dintre cele 24 de tinere are o poveste de viață emoționantă. Finlandeza Kati van der Hoeven comunică cu soțul ei prin intermediul mișcărilor pleoapelor, poloneza Beata Jalocha, specialistă în kinetoterapie, a fost rănită în 2013 atunci când un bărbat s-a sinucis și a căzut peste ea aruncându-se de la etajul al șaptelea al unui imobil, iar olandeza Mirande Bakker a fost victima unei erori medicale, conform AFP, citată de agerpres.ro.

Numărul de coregrafie, o probă complexă, a pus probleme multor participante. În timpul unei repetiții, arătând mișcările ce trebuiau imitate, coregrafa show-ului a cerut concurentelor "să ridice mâna dreaptă".

"Eu nu am o mână dreaptă", a spus, zâmbind, americanca Jennifer Lynn Adams, din scaunul ei cu rotile acționat cu un motor electric, pe care îl conduce cu ajutorul unui joystick.

"M-am născut aproape fără mâini și fără picioare. Trebuie să mă adaptez la muzică, la coregrafie, dar este ok. În viață, trebuie să mă adaptez", a adăugat câștigătoarea titlului Miss America în scaun cu rotile.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră