Papa Francisc dezvăluie, în premieră, că a apelat la un psihanalist

01 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Papa Francisc dezvăluie, în premieră, că a apelat la un psihanalist

Papa Francisc dezvăluie pentru prima dată că a consultat un psihanalist pentru a "clarifica câteva lucruri". Într-o nouă carte, el spune că la vârsta de 42 de ani - cu mult înainte de a fi ales Papă - a mers la un psihanalist din Argentina, timp de șase luni, relatează telegraph.co.uk.

Jorge Mario Bergoglio, după cum era cunoscut atunci, era șeful ordinului iezuit din Argentina. "La un moment dat am simțit nevoia de a consulta un psihanalist. Timp de șase luni, m-am dus la ea o dată pe săptămână pentru a clarifica câteva lucruri ", spune el în cartea" Papa Francisc: Politică și societate ".

Suveranul Pontif nu a spus exact ce "lucruri" voia să clarifice sau de ce a simțit nevoia de a căuta ajutor în această zonă. Dar la acea vreme,  în jurul anilor 1978 - 1979,  Argentina era condusă de o dictatură militară și pentru mulți oameni aveau de ce să-și facă griji, din cauza represiunilor politice și a disparițiilor forțate.

"Într-o zi când psihanalistul era pe moarte, m-a sunat pentru un dialog spiritual. Era o persoană minunată. În cele șase luni, ea m-a ajutat cu adevărat ", a spus Papa.

Aceste dezvăluiri sincere se regăsesc în cartea lui Dominique Wolton, un intelectual francez, care se bazează multe discuții lungi cu pontiful sud-american.

Volumul de 432 de pagini va fi publicat pe 6 septembrie,  ziua în care Papa Francisc va începe o vizită oficială în Columbia.

Alte stiri din Life style

Ultima oră