11 sfaturi să deveniți un om de succes

02 Iun 2015
11 sfaturi să deveniți un om de succes
 Pentru mulți oameni ziua ar trebui să aibă 30 de ore ca să își ducă la îndeplinirile toate sarcinile. Alții se duc relaxați acasă. Oamenii ultraproductivi nu sunt genii, ci respectă următoarele 11 reguli simple, cel puțin asta susțin jurnaliștii de la site-ul german Finanzen 100.  

1.Nu amânați problemele

Dacă primiți o solicitare verbală sau prin email, aveți trei variante: rezolvare, delegare sau ștergere/refuzare. În toate cele trei cazuri, problema este rezolvată. A patra alternativă, o amânare, nu este o opțiune, ci doar o pierdere de timp.

 

2. Pregătiți din seara asta ziua de mâine


Ultimele minute ale zilei de muncă ar trebui destinate pregătirii zilei de mâine. Beneficiați de două avantaje: încheiați și mental ziua de lucru și puteți începe productiv ziua de mâine.

 

3. ”Înghiţiţi broaşte”


Mesajul proverbului american este de a îndeplini mereu sarcina cea mai neplăcută prima. Dacă gunoiul a dispărut de pe lista lucrurilor de făcut, atunci restul timpului este destinat sarcinilor plăcute și creative.

 

4. Evaluați corect sarcinile urgente

În timpul îndeplinirii unei sarcini mai ample, apar mereu altele mai urgente de făcut. De obicei sunt fleacuri, care vă rețin inutil. Învățați să evaluați rapid și corect aceste urgențe. Tot ce nu trebuie îndeplinit cu adevărat urgent de către voi, delegați altcuiva.

 

5. Nu pierdeți timpul în ședințe

 Cea mai mare pierdere de timp sunt ședințele. Tradițional, ele sunt precum companiile de cale ferata, nu încep și nu se termină niciodată conform planului. Oamenii ultraproductivi nu pierd timpul cu asta. Vin punctuali la ședință și pleacă de îndată ce timpul alocat s-a încheiat, dacă au sarcini urgente de îndeplinit se ridică din ședință și își văd de treabă. Această regulă îi face și pe ceilălalt să fie mult mai focusați la discutarea chestiunilor cu adevărat importante în ședințe.

 

6. Învățați să spuneți NU


”Poți să preiei, te rog, această sarcină?”. Cine răspunde constant la aceste întrebări cu ”nu cred”,” nu sunt sigur” sau în cel mai rău caz ”DA”, acela va avea o problemă pe termen lung. În continuu i se vor pasa noi sarcini. De aceea e indicat să spuneți tot mai des NU. Asta susțin și savanții de la Universitatea din California: yes-manii suferă mult mai des de depresie sau burnout. Așa că fiți buni cu voi înșivă.

 

7. Verificați mailurile doar la anumite ore fixe

În timp ce redactez acest articol, în căsuța de inbox au ajuns deja 4-5 mailuri. Dacă m-aș opri din scris ca să le citesc de fiecare dată, ați citi acest articol abia săptămâna viitoare. Așa că verificați mailurile doar după îndeplinirea unei sarcini sau fixați orele de verificare dinainte. Puteți ordona prioritatea mailurilor după destinatari, astfel încât să nu pierdeți nici un mail important.

 

8. Renunțați la multitasking


Trebuie să admiteți că nu sunteți multifuncționali. Nici nu are rost să încercați. Este dovedit științific de cei de la Universitatea Stanford că este neproductiv să faci mai multe lucruri în același timp. Și totuși vă considerați o excepție în materie de multitasking? Cercetătorii susțin că aceștia sunt și mai neproductivi, față de cei care nu au nici un talent pentru asta.

 

9. Izolarea ajută profesional

Când aveți de îndeplinit o sarcină importantă și nu vreți să fiți deranjat, atunci este important să vă izolați undeva. Lăsați un număr de telefon unei persoane de încredere care să joace rolul de filtru și să vă contacteze când se întâmplă ceva cu adevărat important.

 

10. Delegați


Acest îndemn a mai apărut de două ori în top, dar merită încă o dată subliniat separat. Chiar dacă sunteți cea mai vicleană și talentată persoană din companie, nu puteți să faceți totul singur. Renunțați la sarcinile neimportante.

 

11. Lăsați tehnologia să lucreze pentru voi

Astăzi există o aplicație pentru orice. Aceste aplicații vin cu actualizări de status. Verificarea lor poate dura ore, dacă v-ați setat telefonul să lucreze împotriva voastră. Ar trebui să configurați doar aplicațiile relevante pentru munca voastră în așa fel încât să lucreze pentru voi. Alerta de email să apară doar la mailurile cele mai importante, la fel și pentru Facebook și Twitter. Cu cât căutați mai puțin după informații cu atât sunteți mai productivi. (I.D)

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră