Muzica linişteşte pisicile stresate

06 Mar 2020
Muzica linişteşte pisicile stresate

Muzica adecvată poate crea sentimente profunde – fericire, tristeţe, pace.

Judecând după rezultatele unui studiu american, un fenomen similar este observat nu numai la om, ci şi la pisici, potrivit Medical News Today, preluată de RADOR.

Un studiu realizat de experţi de la Facultatea de Medicină Veterinară de la Universitatea din Louisiana arată că muzica adecvată poate linişti pisicile stresate şi poate face vizita la medicul veterinar mai tolerabilă.

În scopul studiului, cercetătoarea Anne Hampton a pus muzică pentru 20 de animale de companie, timp de peste 20 de minute.

Într-o perioadă de două săptămâni, pisicile au fost la medicul veterinar, într-un timp de examinare selectat la întâmplare.

Rezultatele studiului au demonstrat că ascultarea muzicii potrivite înainte şi în timpul consultaţiei de specialitate reduce nivelul de stres la pisici. Ce înseamnă muzică pentru pisici?

Cercetătorii au explicat că felinele au reacţionat bine la melodii compuse special pentru ele. Compoziţiile includ murmur şi frecvenţe similare cu diapazonul lor vocal, cu aproximativ două octave mai sus decât cel al omului.

Piesele muzicale la care au reacţionat pisicile sunt „Scooter Bere’s Aria” (Music for Cats) a lui David Tee şi „Elegie” a lui Gabriel Fauré.

Alte stiri din Life style

Ultima oră