Lista alimentelor care trebuie şi care nu trebuie ţinute la frigider

07 Oct 2019 | scris de G.A.
Lista alimentelor care trebuie şi care nu trebuie ţinute la frigider

De multe ori punem la frigider alimente, gândindu-ne la păstrarea prospeţimii lor, chiar dacă multe dintre ele pot sta foarte bine şi afară.Iată o listă care ne ajută să ne eliberăm frigiderul şi să punem la rece doar alimentele care chiar trebuie păstrate la o temperatură scăzută.

Portalul cambridge-news.co.uk a realizat lista alimentelor care trebuie şi care nu trebuie ţinute la frigider. Aşadar, ce alimente nu trebuie ţinute în frigider:

1. Ouăle - ar trebui păstrare într-un loc uscat şi răcoros, dacă provin de la găini vaccinate împotriva salmonella

2. Bananele - ţinându-le la frigider, se întrerupe procesul de maturare. Puneţi-le într-o fructieră, în bucătărie, dar nu împreună cu alte fructe deoarece bananele produc etilen.

3. Pâinea - se usucă şi râncezeşte mai repede la frigider. O puteţi păstra într-un coş de pâine, pus într-un loc uscat şi răcoros.

4. Busuiocul - se ofileşte repede şi absoarbe mirosurile din frigider. Mai bine puneţi-l într-un vas cu apă.

5. Siropul - aroma este compromisă dacă îl ţineţi la frigider. Stă mult mai bine în dulap.

6. Cafeaua proaspătă - deşi pe unele pachete scrie că trebuie ţinută la rece pentru a spori aroma, intensitatea gustului cafelei poate fi păstrată prin utilizarea unui recipient etanș, pe care îl puneţi într-un dulap.

7. Roşiile - ţinute la frigider îşi pierd gustul şi se opreşte procesul de maturare

8. Untul - doar bucăţile mari/cutiile/pachetele pot fi ţinute la frigider. Porţiile mai mici pot fi puse într-un recipient, în dulap, dar nu pentru mai mult de câteva zile deoarece vor căpăta un gust de vechi

9. Murăturile - oţetul, sarea, zahărul din compoziţie împiedică degradarea lor, aşa că nu trebuie ţinute la rece.

10. Prăjiturile - dacă nu conţin creme, frişcă sau glazură, pot fi ţinute în dulap

Alimentele care trebuie ţinute la frigider sunt ketch-up-ul, din cauza conţinutului scăzut de sare, care altfel l-ar conserva, vinul roşu, dar după ce aţi desfăcut sticla, deoarece temperatura scăzută încetineşte oxidarea şi îi strică gustul.

Lista continuă cu muştarul, deoarece altfel îşi pierde aroma, fructele soft precum afine, coacăze, căpşuni, gemurile şi dulceţurile, dacă nu le consumaţi în maximum 4 luni şi sosurile pentru salate, al căror nivel scăzut de aciditate favorizează dezvoltarea bacteriilor dacă nu sunt ţinute la frigider.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră