Google va prezice întârzierile curselor aeriene

01 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Google va prezice întârzierile curselor aeriene

Google a anunțat noi funcții pentru motorul său de căutare, care va prezice întârzieri ale unor curse, uneori chiar înainte ca informaţiile să fie raportate de companiile aeriene, relatează buyingbusinesstravel.com.

Folosind date istorice privind situaţia zborurilor, Google susține că algoritmii de învățare pot anticipa întârzieri înainte ca informațiile să devină disponibile de la companiile aeriene. Oricum, funcţia Google va semnala doar posibilitatea unor întârzieri din moment ce rata credibilităţii este de "cel puțin 80 la sută".

Pentru a verifica eventualele întârzieri, pasagerii pot căuta numărul de zbor folosind Google Flights sau pot verifica linia aeriană și traseul. Totuşi, călătorii ar trebui să fie precauţi şi să ajungă mai devreme la aeroport, Google avertizându-i că previziunile sale ar trebui folosite doar pentru a gestiona timpul de așteptare.

În plus, motorul de căutare va afișa şi informații despre ceea ce este inclus în tarifele afișate pentru zborurile americane Delta și United. Google afirmă că funcția este concepută pentru a ajuta pasagerii să navigheze pe noile opțiuni de tarifare.

Alte stiri din Life style

Ultima oră