ZECE LUCRURI pe care copiii îşi doresc cu adevărat să le facă împreună cu părinţii

30 Mai 2015
ZECE LUCRURI pe care copiii îşi doresc cu adevărat să le facă împreună cu părinţii
 Ce crezi că este cel mai important pentru copii? Faptul că i-ai ajutat la lecţii sau zâmbetul şi îmbrăţişarea cu care îi întâmpini după scoală? Dacă aţi ghicit că este cea din urmă, aveţi dreptate, scrie lifehack.org.

“Experienţa a şaisprezece ani de predare în care am dat aceeaşi importanţă Zilei Mamei a condus la exact aceeaşi concluzie”, spune prof. Erin Kurt. De fiecare Ziua Mamei, ea le cerea elevilor să-i dea sfaturi cu privire la a fi o mamă bună.

„În sala de clasă s-a lăsat tăcerea, în timp ce elevii au scris intens pentru mai mult timp decât au scris vreodată.
Dupa ce le-am citit răspunsurile, am făcut o listă cu ideile menţionate. Surprinzător, multe dintre răspunsuri au fost identice. An după an, în fiecare ţară şi în fiecare tip de demografie, am învăţat că elevii spuneau aceleaşi lucruri şi au avut acelaşi mesaj: lucrurile mici pe care mamele lor le-au făcut sunt cele care au însemnat cel mai mult şi de care şi-au adus aminte”, explică aceasta.

Multe mame astăzi simt că nu sunt mame bune, cu excepţia cazului în care sunt într-o continuă cursă cu copiii între activităţile extraşcolare şi înapoi la lecţii. Acestea spun că vor să le ofere copiilor lor tot ceea ce ele nu au avut. În timp ce această gândire ar putea aduce mamei un pic de confort, nu acelaşi lucru se întâmplă pentru copilul lor care se poate simţi supraîncărcat, stresat şi obosit.

“După discuţii nesfârşite despre acest subiect cu elevii mei, a devenit clar pentru mine faptul că, copiii de astăzi sunt implicaţi în prea multe activităţi şi sunt la rândul lor, din ce în ce mai puţin în contact cu ei şi familiile lor. În plus, elevii mei mi-au spus că într-adevăr şi-ar dori mai mult timp doar pentru joacă.”, afirmă profesoara Erin Kurt.

Desigur mulți dintre ei se bucură de activităţile lor extraşcolare, dar nu este necesar, au spus, să li se permită să facă totul. Ce le-a placut cel mai mult, şi ceea ce a adus mai multă fericire în inimile lor a fost când mamele lor au făcut lucruri simple pentru sau cu ei.

Mai jos este o listă de top zece lucruri pe care elevii din întreaga lume au declarat că şi le amintesc și le iubesc cel mai mult la mamele lor.
1. Să vină în cameră lor pe timp de noapte, să-i îmbrăţişeze şi să le cânte un cântec. De asemenea, să le povesteasca întâmplări din copilăria lor.
2. Să-i sărute şi îmbrăţişeze şi să stea de vorbă cu ei în particular.
3. Să petreacă timp de calitate doar cu ei, nu cu fraţii şi surorile lor în jur.
4. Să le ofere alimente nutritive, pentru a creşte sănătoşi.
5. La cină, să le vorbească despre ceea ce ar putea face împreună în week-end.
6. La culcare, să vorbească cu ei despre orice: dragoste, şcoală, familie etc.
7. Permisiunea de a se juca afară foarte mult.
8. Urmărirea show-ului preferat de televiziune stând împreună, ghemuiţi sub o pătură.
9. Disciplinarea şi îndrumarea. Le dau sentimentul că vă pasă.
10. Să le lăsaţi mesaje speciale pe birou sau în geanta pentru gustări.
Copiii sunt incredibil de înţelepţi şi au tendinţa de a vedea lumea mai simplu decât noi. Poate că este timpul să începeţi să le urmaţi sfatul. (I.D)

Alte stiri din Life style

Ultima oră