Bucharest Pet Exhibition. 3.500 de animale de casă, la Romexpo

04 Mar 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Bucharest Pet Exhibition. 3.500 de animale de casă, la Romexpo

Bucharest Pet Exhibition, cea mai mare expoziţie-concurs din România, s-a deschis astăzi la complexul Romexpo din Bucureşti. Manifestarea ține până duminică.

 

Evenimentul, care se desfăşoară în pavilioanele C1, C2 şi C3, este singurul din România care reuneşte expozitii naţionale si internaţionale, informează News.ro.

 

Pavilionul C1 este dedicat Expoziţiei Internaţionale de Feline - Magnificats 1st Jubilee WCF International Cat Show, organizată de Clubul Felin Magnificats, în Pavilionul C2 Romexpo se vor desfăşura expoziţiile şi concursurile dedicate câinilor de rasă, organizate de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, iar Pavilionul C3 este destinat animalelor mici (cum ar fi iepuri, porci de Guineea) şi păsărilor (porumbei jucători, găini de rasă, păsări de colivie).

 

Pisici

În cadrul Bucharest Pet Exhibition vor avea loc expoziţii care reunesc pisici aparţinând unor rase cunoscute sau mai puţin ştiute de români.

 

Vor fi prezentate peste 90 de exemplare din România, Bulgaria, Grecia, Cipru, Ungaria, Marea Britanie şi Germania. La manifestarea organizată sub forma unui concurs de frumuseţe sunt aşteptate pisici din rase precum Selkirk Rex (pisica în blană de oaie sau cu părul ondulat), din care există doar două exemplare în România, ambele urmând a fi prezente la Romexpo, Singapura (cea mai mică pisică, din punct de vedere al taliei), Cornish Rex, Don Sphynx (pisica fără păr), persane şi Ragdoll (pisica păpuşă de cârpă).

 

La Bucharest Pet Exhibition 2016, în Pavilionul C2, au loc singurele două expoziţii chinologice internaţionale ale anului competiţional curent, organizate de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti.

Sâmbătă, are loc Calificare Cruft’s C.A.C.I.B., concurs în care vor fi prezenţi câini din 115 rase şi care dă posibilitatea câştigătorilor de a fi prezentaţi la expoziţia internaţională CRUFT`s ce se desfăşoară la Birmingham (Marea Britanie), între 10 şi 13 martie.

 

Duminică, se desfăşoară Open-ul României, cu participarea câinilor din 118 rase şi în urma căruia se desemnează titlul de Campioni România pe fiecare rasă participantă.

 

La competiţii participă peste 1.400 de câini de diferite rase, aparţinînd proprietarilor din Bulgaria, Cehia, Grecia, India, Indonezia, Italia, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Suedia, Tailanda, Ucraina şi Ungaria.

 

Pavilionul C3 Romexpo va găzdui animale mici, precum iepuri şi porci de Guineea, şi păsări de rasă, ca porumbei jucători, găini de rasă şi păsări de colivie.

 

Vor avea loc expoziţii, demonstraţiile de arbitraj şi prezentări de iepuri din rasele Neozeelandez, Berbec Pitic, Uriaş German, Angora Englez, porumbei din rasele Jucător Bimotat de Călăraşi, Cap de Maur, Jucatori de Felegyhaza , Voltat Maghiar, Castaniu de Craiova, Rândunica de Saxonia, şi găini din rasele Combatanta Indiana, Brakel, Phoenix, Cochinchina, Brahma, Ayam Cemani.

Bucharest Pet Exhibition poate fi vizitată între orele 10.00 - 19.00. Preţul biletelor de acces este de 10 lei, pentru o zi, iar copiii cu vârste sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate beneficiază de intrare gratuită.

Alte stiri din Life style

Ultima oră