Absolut genial! Trucul care te scapă de amenzile pentru viteză excesivă

31 Ian 2019 | scris de Gabriela Antoniu
Absolut genial! Trucul care te scapă de amenzile pentru viteză excesivă

Există un truc pe cât de simplu, pe atât de genial, care te ajută să scapi de eventuale amenzi pentru depăşirea vitezei legale atunci când mergi cu maşina. Pontul e vândut chiar de poliţişti şi e valabil în orice ţară te-ai duce.

Din păcate, nu poliţiştii noştri de la Rutieră l-au popularizat pe pagina lor de Facebook, ci colegii lor din Noua Zeelandă. "Acest simplu truc împiedică poliția să vă amendeze din nou pentru viteză excesivă",  spun poliţiştii din Waikato în postarea lor, conform dailymail.co.uk.

"Ne-am gândit că dacă vom posta aici, vă ajutăm pe toți. Este absolut genial. Metoda funcționează la nivel internațional, în orice țară din lume", au adăugat ei.

Iată trucul lor pentru a evita inteligent amenzile pentru viteză excesivă: 

„1. Priviți cu atenție semnele de pe drum care indică limita de viteză. Numărul indicat este viteza maximă cu care puteți călători, indiferent dacă sunteți pe jos, pe bicicletă sau în mașină ".

„2. Încercați să localizați vitezometrul mașinii. În mod normal, îl găsiți undeva în fața scaunului șoferului, pe tabloul de bord. Are o săgeată indicând numărul care reflectă viteza mașinii. La mașinile mai noi, viteza este afișată uneori digital, cu numere.

„3. Acest ultim punct este, de asemenea, cel mai greu. Reglați viteza în funcție de numărul afișat pe semnul rutier. Poliția nu te poate amenda dacă nu depăşeşti această limită".

"Ciudat, dar se pare că sunt surprinzător de puțini oameni conștienți de acest truc simplu și genial", se încheie postarea, al cărei sarcasm a fost apreciat de majoritatea internauţilor. 

Mesajul e menit să reducă numărul accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive. În fiecare săptămână, 11 persoane sunt grav rănite sau ucise într-un accident de viteză pe şoselele din Noua Zeelandă.

 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră