Youtube - clipul video pe care aproape nimeni nu-l poate urmări! (VIDEO)

10 Iun 2015
Youtube - clipul video pe care aproape nimeni nu-l poate urmări! (VIDEO)
"Ghost towns" este o călătorie în slow-motion printre ruinele unei foste așezări miniere, acum părăsite.
Ceea ce face special acest clip video este faptul că este primul upload pe Youtube care poate rula într-o rezoluție 8k, deși despre dispozitivele care ar fi capabile să facă așa ceva, producătorii spun că vor fi disponibile pe piață undeva după 2020.

Rezolutia nu este altceva decat numarul de pixeli prezenți pe fiecare metru pătrat de ecran, cu cât distanța dintre doi pixeli este mai mică, cu atât rezoluția este mai mare.
8k (7680 x 4320 pixeli sau abreviat 4320p) se propune ca un nou standard în domeniul video, fiind o rezoluție de 16 ori față de cea Full HD și de 4 ori față de cea 4k.

Un clip video 8K necesită aproximativ de 50 ori mai multă lăţime de bandă decât cele Full HD, suficient cât să facă aproape imposibilă implementarea unor canale TV 8K folosind tehnologiile actuale de comunicaţii prin cablu şi unde radio.

Clipul video a fost înregistrat utilizând o cameră RED Epic Dragon 6, cu o orientare de tip portrait, anumite secvențe, pentru a atinge performanța de a fi rulat cu o rezoluție 8k, au fost prelucrate cu Adobe After Effects.

Evident clipul poate fi urmărit selectând o rezoluție mai mică.



Alte stiri din It

Ultima oră